VŠEHOCHUŤ

Kuře na estragonu: Chutná klasika francouzské kuchyně

24.10.2023

Kuře na estragonu: Chutná klasika francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je známá bohatou paletou chutí a nespočetnými kulinářskými tradicemi. Jeden z nejoblíbenějších...

Pepř je král

12.05.2023

Pepř je král

Pepř je naším nejpoužívanějším kořením. A nejen naším – na dochucení pokrmů jej používají kuchaři a kuchařky...

Sklářské brambory

02.05.2023

Sklářské brambory

Skláři si vždycky potrpěli na hutnou stravu a jedlo se prý až pětkrát denně. Povídačky o tom, jak hladová...

Jarní ředkvičková polévka

29.04.2023

Jarní ředkvičková polévka

Je pro mě těžké si představit jarnější polévku, jako je ředkvičková se spoustou kopru.

Asafoetida ze samčí buňky boha plodnosti

19.04.2023

Asafoetida ze samčí buňky boha plodnosti

Asafoetida, nebo-li Čertovo lejno, ločidlo, asant či hingash patří mezi koření, které v naší Speciálce...

Příběh o bolavých zádech se šťastným koncem

16.03.2023

Příběh o bolavých zádech se šťastným koncem

„Ach jo, už zase ty záda,“ pokňourávala jsem čím dál častěji. Trápí mě už od mládí, a jak se léta nabalují,...

Černucha nejen pro královnu Kleopatru

08.03.2023

Černucha nejen pro královnu Kleopatru

V našem krámku je velice oblíbené a prodávané chlebové koření. Má celkem neobvyklé složení. Najdete v...

Chlebový salát, Sumah a Indiánská limonáda

22.02.2023

Chlebový salát, Sumah a Indiánská limonáda

Chlebový nebo-li Fetuš salát pochází ze severního Libanonu. A jak vznikl? Tamním zemědělcům prý zbyly...

Světlice pro svalovce i zkušené ženy

16.02.2023

Světlice pro svalovce i zkušené ženy

Podle schválených zdravotních tvrzení podporuje Zlatý čaj ze světlice barvířské růst svalů, konkrétně...

Bobkový list na dnu i hubnutí

14.02.2023

Bobkový list na dnu i hubnutí

Dnes jsem se v krámku dozvěděla další recept na to, jak se zbavit přebytku kyseliny močové neboli dně....

Skořice zlepší Vaši paměť

10.02.2023

Skořice zlepší Vaši paměť

Výzkumníci z Birjand University přišli s ohromnými závěry. Skořice má pozitivní vliv na kongnitivní funkce.

Jak zničit patní ostruhu

07.02.2023

Jak zničit patní ostruhu

Arwína píše: „Milí přátelé, rozhodla jsem se s vámi podělit se svými zkušenostmi s léčbou patní ostruhy....

Kdy dávat koření? Na začátku nebo na konci?

02.02.2023

Kdy dávat koření? Na začátku nebo na konci?

Dohadovala jsem se s paní Marií v našem krámku, kdy mám dát do jídla tymián, jestli na začátku vaření...

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

27.09.2022

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

Královéhradecký kraj

Sléz, nejlepší na sliznice i lásku

26.09.2022

Sléz, nejlepší na sliznice i lásku

Nejvychvalovanější bylinkou na nemocné sliznice je v našem krámku sléz. Pomáhá na „knedlík“ v krku, dýchací...

Zeleninová polévka s kvakou (tuřínem) z Hluku

12.05.2020

Zeleninová polévka s kvakou (tuřínem) z Hluku

Zlínský kraj

Pohančená kaša se škrakú z Vizovic

12.05.2020

Pohančená kaša se škrakú z Vizovic

Zlínský kraj

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

14.04.2020

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

Královéhradecký kraj

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

10.04.2020

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

Moravskoslezský kraj

Hladká Ančka z Podchlumí

01.04.2020

Hladká Ančka z Podchlumí

Královéhradecký kraj


Rubriky

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

.

Hanácká kaše z Vyškova

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Kamýcký kamýk

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Rauchermad z Kálku

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Sklářské brambory

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

NDRiNDQxOT