Vepřový kotlet na zázvoru s růžičkovou kapustou z Kamenice

03.02.2020

Vepřový kotlet na zázvoru s růžičkovou kapustou z Kamenice

Kraj Vysočina

Suroviny na 6 porcí: 1500 g kotlety s kostí, 15 g mletého zázvoru, 10 g mletého kmínu, 120 g sádla, 500 ml vývaru, sůl, 900 g růžičkové kapusty, 120 g cibule, 15 g česneku, 30 g másla, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 0,6 l hovězího vývaru, sůl a čerstvě mletý pepř.

Vepřové kotlety vcelku osolíme, posypeme zázvorem a kmínem. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na pekáči dozlatova. Přidáme okořeněné maso, které musí mít pokojovou teplotu a opečeme po všech stranách dozlatova. Zalijeme vývarem. Pečeme na 160 stupňů C 45 minut. Během pečení podléváme výpekem. Po vyjmutí masa výpek cca 2 minuty prudce vaříme.

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a růžičkovou kapustu. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme zvolna do poloměkka. Nakonec zahustíme máslovou jíškou. 

Ke kotletě se podávají místní noky.

.

A víte co chutná jako kombinace pepře, cibule a máku? Čtěte Černucha nejen pro královnu Kleopatru

.

Další krajové recepty najdete pod štítkem Kraj Vysočina

Rubriky receptů

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

.

Brněnský řízek

.

Buřtíkový tatarák z Náměšti

.

Camprat

.

Doubičtí rarášci

.

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

ZGY4YT