Ostopovické hodové buchty

11.02.2020

Ostopovické hodové buchty

Jihomoravský kraj

Přímo od pana starosty Ostopovic Jana Symona máme recept na tyto sladké buchty.

Suroviny: 800g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 300g másla, 300g cukr krupice,  9 žloutků + 1 celé vejce, 2 lžíce rumu, ½ velké štamprle oleje (0,025l), 350ml mléka, 100g kvasnic, 10g soli

Ušleháme máslo, cukr, žloutky a potom postupně přidáváme kvásek + mouku. Pořádně vymícháváme a nakonec přidáme rum a olej. Znovu vymícháme, necháme odpočinout a za cca půl hodiny přemícháme. Těsto následně necháme vykynout. Po vykynutí děláme malé buchtičky, které plníme tvarohem s rozinkami, povidly, ořechovou nebo makovou nádivkou dle chuti. Rozinky před zamícháním do tvarohu přebereme, propláchneme a alespoň na 2 hodiny namočíme do rumu. Naplněné buchtičky klademe těsně vedle sebe na sádlem dobře vymaštěný plech. Pečeme v troubě při 180°C, dokud buchty nezískají typický zlatavý povrch. Po vytažení z trouby se buchty potřou rozpuštěným sádlem a nechají zchladnout. Podávají se lehce pocukrované.

.

A k buchtičkám je výborný voňavý Jasmínový čaj

.

Další krajové recepty najdete pod štítkem Jihomoravský kraj

Rubriky

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

.

Hanácká kaše z Vyškova

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Kamýcký kamýk

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Rauchermad z Kálku

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Sklářské brambory

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

ZDJjZWUx