Společná práce kuchařek z Blatničky a z Falkensteinu
Suroviny: I. těsto - 10 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 3 polévkové lžíce octa, 2 polévkové lžíce vody, špetka soli, II. těsto - 15 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, náplň - nad párou šlehaný sníh z bílků, na jeden bílek 5 - 6 dkg krupicového cukru (dávka je na 25 kusů trubiček)
Uhněte těsto I. ze všech jeho přísad. Připravíme těsto č. II. Těsto I. rozválíme a těsto II. do něj zabalíme. Necháme odpočinout v chladu. Znovu těsto rozválíme, několikrát přeložíme a dáme do chladu. Postup opakujeme 2x. Pak těsto opět rozválíme a rozkrájíme na 2,5 cm široké pásky. Natočíme je na plechové trubičky. Pečeme v hodně horké troubě 15 minut. Vychladlé trubičky naplníme sněhem z bílku, který jsme předtím ušleháme s cukrem nad párou.
.
A k Trubičkám si určitě dáme populární Gruzínský čaj
.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Jihomoravský kraj