Pokud požadujete, rozdělení jednotlivých produktů do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus.
.
Čaje, bylinky a bylinkové kúry jsou baleny do tatrafánů, koření pak do papírových sáčků - viz ilustrační...
Má hořkou, ostrou chuť s chutí připomínající anýz a oregano. Vůní je shodný s tymiánem, protože obě rostliny obsahují thymol, nicméně je aromatičtější a chutí pronikavější. I malé množství plodů může v jídle získat chuťovou převahu.
.
Použití:
do...
Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.
Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.
Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.
V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale...
Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.
Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.
Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.
V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Originální Bambova sůl je ručně vyráběná a ručně balená sůl, ve které se snoubí mnoho chutí a vůní. Hodí se pro přípravu teplé i studené kuchyně.
Použití: Kořenící sůl vhodná do zeleninových salátů, pomazánek, dresingů, omáček, vhodné na bílé...
Bazalka patří mezi nejpoužívanější koření v mnoha kuchyních a oblíbená je rovněž u nás.
Tradičně se používá k těstovinám, pizze, čerstvé zelenině či do různých salátů.
Přidávána bývá rovněž do polévek, omáček i k různým druhům masa.
Navíc se z ní...
Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru.
Pálivost: 50 000 - 100 000 SHU
Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do...
Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru.
Pálivost: 50 000 - 100 000 SHU
Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do...
Bobkový list je aromatický list běžně používaný při vaření. Může být použit celý, buď sušený nebo čerstvý, v takovém případě se před konzumací z pokrmu odstraní, nebo méně běžně používaný v mleté formě. Může pocházet z několika druhů stromů, z...
Bobkový list je aromatický list běžně používaný při vaření. Může být použit celý, buď sušený nebo čerstvý, v takovém případě se před konzumací z pokrmu odstraní, nebo méně běžně používaný v mleté formě. Může pocházet z několika druhů stromů, z...
Bourbonský pepř je naprosto originální. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je...
Bourbonský pepř je naprosto originální. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je...
Celé nemleté cayennské papričky 5-8 cm. Namleté na jemno jsou známé pod názvem Cayenský pepř
.
Pálivost: 50 000 SHU
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné...
Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.
Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do...
Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...