Má hořkou, ostrou chuť s chutí připomínající anýz a oregano. Vůní je shodný s tymiánem, protože obě rostliny obsahují thymol, nicméně je aromatičtější a chutí pronikavější. I malé množství plodů může v jídle získat chuťovou převahu.
.
Použití:
do...
Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.
Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.
Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.
V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale...
Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.
Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.
Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.
V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Bazalka patří mezi nejpoužívanější koření v mnoha kuchyních a oblíbená je rovněž u nás.
Tradičně se používá k těstovinám, pizze, čerstvé zelenině či do různých salátů.
Přidávána bývá rovněž do polévek, omáček i k různým druhům masa.
Navíc se z ní...
Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru.
Pálivost: 50 000 - 100 000 SHU
Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do...
Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens. Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru.
Pálivost: 50 000 - 100 000 SHU
Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do...
Celé nemleté cayennské papričky 5-8 cm. Namleté na jemno jsou známé pod názvem kajenský pepř.
Pálivost: 50 000 SHU
.
Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce jinak.
Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.
Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů.
.
Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce...
Použití: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
Fermentovaný černý česnek je kombinace chutí česneku, pečené švestky, balsamika, i tóny vanilky nebo skořice.
Má mnohem více vitamínů a antioxidantů než česnek bílý.
Nezanechává česnekovou chuť. S černým česnek nakládáme podobně jako se šafránem...
Jedná se o silně aromatické koření používané především v Indii. Pro svůj silný zápach, který ale při vaření odejde, je označováno jako Čertovo lejno. Používá se v malém množství. V této asafoetidě je 30 % pískavice
Použití: do čalamád, zeleninových...
Hodí se k tučnému vepřovému a skopovému, do uzenin, ryb, polévek, pomazánek, omáček, při konzervování třeba okurek. Česnek je nejrozšířenější surovinou v kuchyni, od Francie až po Čínu.
.
Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom...