Suroviny: 35 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 5 polévkových lžic medu, 2 velké lžice rozehřátého tuku, 1 velká lžice kakaa,½ kypřícího prášku do perníkového pečiva, 2 lžice koření Perník a bílek na potření hotových perníčků
V míse smícháme všechny suroviny a vytvoříme hladké těsto, které necháme asi dvě hodiny odpočinout. Z těsta poté vyválíme placku max. 1 cm silnou. Placku mírně poprášíme moukou a začneme
vykrajovat různé tvary. Perníčky pak položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 180 ˚C asi 10 minut. Ještě horké můžeme tence potřít rumem rozetřeným
s máslem a moučkovým cukrem. Po vychladnutí zdobíme dle vlastní fantazie.
.
U dobrých perníčků se můžete začíst třeba do Příběhu vanilky
.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Pardubický kraj