Pošumavsko dešenický vepřový guláš

30.01.2020

Pošumavsko dešenický vepřový guláš

Plzeňský kraj

Jak jsme se dozvěděli od RSDr. Jana Rejfka ze Spolku pro radost, že Pošumavsko dešenický vepřový guláš vyhrál jednu soutěž a také jej prezentovali i v přeshraničním kalendáři a při přeshraničním setkání mezi českými a německými kulináři. "Guláš se poté jedl téměř po celý rok, neboť jej chtěl každý ochutnat. Dnes jej vařím příležitostně na požádání při různých významných i méně významných akcích," řekl pan Rejfek.
.

Suroviny: 500 g cibule, 5 stroužků česneku, kmín, sladká paprika 1 – 2 lžíce, čili, tmavá jíška, červená paprika syrová, pepř, plechovka drcených rajčat, sádlo, sůl, 700 g vepřové plece, vývar

Osmahneme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky, opečeme, přidáme papriku, kmín, pepř, sůl, pokrájenou papriku, vše orestujeme a zalijeme drcenými rajčaty a vývarem. Dusíme doměkka a zahustíme. Příloha knedlík, rýže, chléb.

.

Dobrý guláš dělá dobrá paprika - máme patnáct druhů

.

Další krajové recepty najdete pod štítkem Plzeňský kraj

Rubriky receptů

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

.

Brněnský řízek

.

Buřtíkový tatarák z Náměšti

.

Camprat

.

Doubičtí rarášci

.

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

YjIyOTM2MW