Květinářství Acacia: Kreativita a poctivá práce v každém květu

03.02.2025

Květinářství Acacia: Kreativita a poctivá práce v každém květu

.
V Dejvické ulici č. 396/32 v Bubenči stojí Květinářství Acacia, které se za svou více než třicetiletou historii stalo oblíbeným místem nejen pro milovníky květin, ale také pro ty, kteří hledají originalitu a poctivost. Představujeme příběh Romany Tkadlecové majitelky, která svůj podnik vede s odhodláním, láskou ke květinám a velkou dávkou kreativity.
________________________________________
Cesta k vlastnímu podnikání
Paní majitelka přiznává, že k práci s květinami neměla vztah od dětství. "Začala jsem se o ně zajímat až později," říká. Její rozhodnutí podnikat v tomto oboru však bylo motivováno negativní zkušeností z předchozího zaměstnání. „Měla jsem arogantní nadřízené, kteří si mysleli, že jen jejich práce je ta nejlepší, a zametali s každým,“ vysvětluje. To ji vedlo k touze být svou vlastní paní a tvořit něco smysluplného.
________________________________________
Květinové trendy a oblíbené styly
V současnosti vládne oblibě „luční kvítí“. "Momentálně se nejvíce prodávají kytice v tomto stylu," potvrzuje majitelka. Přesto zdůrazňuje, že každý zákazník má jiný vkus a její květinářství nabízí širokou škálu aranžmá, aby si každý našel to své. „Nemám vyhraněnou jednu květinu, mám ráda všechny,“ dodává s úsměvem.
________________________________________
Kreativita a originalita
Jednou z velkých předností Květinářství Acacia je kreativita. Majitelka vytváří nejen klasické květinové kytice, ale také originální dárky, například kytice z čokolád nebo salámů. "Je to kreativní práce. Pokaždé vytvoříte něco jiného," popisuje s nadšením. Za těmito výtvory je však spousta práce, kterou zákazník často nevidí.
.
________________________________________
Výzvy a plány do budoucna
Podnikání v květinářském oboru není jednoduché. „Snažím se, ale je to těžké,“ říká paní majitelka. Její sny o rozšíření podniku se však s časem změnily. „Kdysi jsem chtěla otevřít ještě jedno květinářství, aby se mohlo doplňovat s tímto. Teď bych ale potřebovala uživit ještě jednu květinářku, abych měla čas na nákupy a výrábění,“ vysvětluje.
________________________________________
Zákazníci a spolupráce
K Květinářství Acacia se zákazníci vracejí právě pro jeho osobitý přístup a originální nabídku. Na komunikaci si majitelka zakládá, zvláště při tvorbě svatebních kytic. "Je to o dohodě s nevěstou," vysvětluje. Zároveň hledá inspiraci sama a neustále zkouší nové věci, aby mohla zákazníkům nabídnout něco jedinečného.
________________________________________
Místo, kde květiny vyprávějí příběhy
Květinářství Acacia je nejen obchod, ale také místo, kde se za každým výtvorem skrývá příběh. „Je to kreativní práce, která mě naplňuje,“ shrnuje majitelka. Pokud hledáte kytici, která není jen obyčejným svazkem květin, ale originálním dílem, dejvická Acacia je tím pravým místem.

Rubriky

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

.

Hanácká kaše z Vyškova

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Kamýcký kamýk

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Rauchermad z Kálku

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Sklářské brambory

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

YTQxNTU1