S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Králík eňo meňo ze Studánky

06.03.2020

Králík eňo meňo ze Studánky

Plzeňský kraj

Takto upravený králík už ve Studánce zlidověl. Pro výslednou chuť je velice důležité dodržet výrobní postup. S přípravou tohoto pokrmu si prostě musíte pohrát. Jak říká autor receptu Pepa: "Musíte se s ním pomazlit, jinak to není ono." Ve Studánce se usmívají, postup dodržují a tak mají králika k nedělnímu obědu eňo meňo. Recept nám dodala paní Jana Lipchavská, která ještě dodává. "Na obrázku vypadá porce králíka zcela bez šťávy, ale ta je u tohoto receptu velmi zásadní a výborná, vznikne z té smetany a dalších ingrediencí a proto nám tento recept chutná nejvíce s tím bramborovým knedlíčkem."

Suroviny: jeden králík doma chovaný, sůl, pepř, 2 středně velké cibule, 300 gramů anglické slaniny na plátky, 2 šlehačky 33 %, 4 - 5 bílých paprik nakrájených na tenké proužky, 200 - 300 gramů sýrů eidamu 30 %, kdo má rád česnek může přidat.

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Posypeme ho jemně nakrájenou cibulkou a přikryjeme anglickou slaninou. Takto připraveného králíka necháme přikrytého odpočívat do druhého dne. Následujícího dne ho posypeme na proužky nakrájenou bílou paprikou. Zasypeme jemně postrouhaným sýrem, zalijeme smetanou a přikrytého vložíme do předehřáte trouby a pozvolna (při 180 stupních C) pečeme asi hodinu a půl. Nakonec maso odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo domácím bramborovým knedlíkem. 

.

Tak tahle dobrota si určitě zaslouží dva panáčky naší ALVY

.

Další krajové recepty najdete pod štítkem Plzeňský kraj

Rubriky

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

.

Hanácká kaše z Vyškova

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Kamýcký kamýk

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Rauchermad z Kálku

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Sklářské brambory

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

YWRlYzJkM