Suroviny: 1 balíček špaget, 20 g Rajčinky s bazalkou KOPRA, 1 velká sklenice zeleninového leča, 1 malá sklenice leča s klobásou, 300 g sýru Eidam, 3 kuřecí řízky a olej
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete velkou sklenici se zeleninovým lečem a malou konzervu leča s klobásou (klobásu nakrájíte), trochu podusíte. Pak smícháte nedovařené špagety s touhle směsí, dáte na pekáč, navrch nasypete Rajčinky s bazalkou a pokladete sýrem - My lenoši plátky sýra, Vy pečlivější nastrouhaným - (pozn. nastrouhaný je chutnější). Sýr musí být všude tam, kde jsou Rajčinky (aby se nám nepřipálily). Samozřejmě trošku posolíme, případně dochutíme chilli. No a pak dáme tak na hodinku zapéct do trouby. Torta di spaghetti KOPRA je výborná s okurkou a pochutnáte si na ní, i za studena. Pekáč vydrží tak na dva obědy pro dva lidi.