Kotlety s černým česnekem

21.03.2019

Kotlety s černým česnekem

Delikatesa pro polední menu

Fermentovaný černý česnek je kombinace chutí česneku, pečené švestky, balsamika, i tóny vanilky nebo skořice. Má mnohem více vitamínů a antioxidantů než česnek bílý. Nezanechává česnekovou chuť. S černým česnek nakládáme podobně jako se šafránem nebo s lanýži. Nakrájíme na tenké plátky či kostičky a jen lehce dokořeníme nebo ozdobíme pokrm. 

Kotleta s černým česnekem


Suroviny: 1 ks černého česneku, 4 plátky vepřové kotlety, 3 lžičky solamylu, 3 dcl vody a olej

Nakrájíme černý česnek na plátky a položíme jej na vepřové kotlety, které jsme předtím potřeli olejem. Kotlety s česnek dáme na sebe, něčím zatížíme a necháme do druhého dne odležet.

Druhý den kotlety vložíme do pečenky nebo termosky a necháme cca hodinu dělat. Během té doby se podíváme, zda máme dostatek sosíku, pokud ne, zalijeme vodou.

Po hodině rozmícháme 3 lžičky solamylu s 3 dcl vody a maso zalijeme. (Kdo nemá rád solamyl, může klidně použít jíšku) Necháme ještě chvilku dělat.

Ke kotletám s černým česnek je jako příloha nejvhodnější rýže Basmati.

 

Musím říct, že černý česnek mě opravdu dostal. Má specifickou chuť, která dělá z masa velkou delikatesu a specialitu. Myslím, že nikdo neuhodne, co vlastně v tom jídle je a bude se olizovat až za ušima. Dobrou chuť.

 

Rubriky receptů

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

.

Brněnský řízek

.

Buřtíkový tatarák z Náměšti

.

Camprat

.

Doubičtí rarášci

.

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

NjVlYzdl