Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni...
Badyán je označován za jedno z nejhezčích a tvarově nejzajímavějších koření světa.
Pochází z jižní Číny a Vietnamu a velkou oblibu si získal také u nás.
V kuchyni se používá badyán rozlámaný, umletý, případně rozdrcený v hmoždíři.V čínské kuchyni se...
Citronová kůra se získává výhradně z vyzrálých a zároveň chemicky neošetřených plodů. Drcená citronová kůra je navíc nesířená, tudíž ji není před konzumací zapotřebí nijak upravovat (například proplachovat vodou). Hodí se do všech pokrmů a nápojů,...
Citronová kůra se získává výhradně z vyzrálých a zároveň chemicky neošetřených plodů. Mletá citronová kůra je navíc nesířená, tudíž ji není před konzumací zapotřebí nijak upravovat (například proplachovat vodou). Hodí se do všech pokrmů a nápojů,...
Náš dárkový poukaz Vám rádi zašleme buď e-mailem s vygenerovaným kódem nebo některou z dopravních služeb, pak je ale potřeba si připočítat poštovné.
.
V naší kamenné prodejně využijete dárkový poukaz na veškeré naše zboží od datumu prodeje prodeje až...
Hřebíčkovec vonný (lat. Syzygium aromaticum) je 10 až 20 metrů vysoký, tropický, stálezelený strom, a coby koření hřebíček jsou známá jeho sušená nerozvinutá květní poupata. Přirozené prostředí hřebíčku tedy hledejme pro někoho možná překvapivě...
Hřebíčkovec vonný (lat. Syzygium aromaticum) je 10 až 20 metrů vysoký, tropický, stálezelený strom, a coby koření hřebíček jsou známá jeho sušená nerozvinutá květní poupata. Přirozené prostředí hřebíčku tedy hledejme pro někoho možná překvapivě...
Dokážete si představit indickou kuchyni bez kardamomu neboli elaichi? Indové, Nepálci či Bhútánci, pro které je domácím pokladem, rozhodně ne. A není to jen pro chuť tohoto koření, ale i pro jeho další kvality.
Kardamom, jehož je v současné době...
Dokážete si představit indickou kuchyni bez kardamomu neboli elaichi? Indové, Nepálci či Bhútánci, pro které je domácím pokladem, rozhodně ne. A není to jen pro chuť tohoto koření, ale i pro jeho další kvality.
Kardamom, jehož je v současné době...
Kardamom má mnoho využití, ale nejvíce si jej pochvalují milovníci kávy. Kardamomová káva se připravuje semletím kávových zrn s kardamomem a vaří se dohromady. Kardamom používá indická kuchyně do zeleninových i masových směsí, nebo při vaření rýže....
Perník je směs koření složená pouze z jemně mletého koření bez kypřícího prášku nebo jiných aditiv.
Používá se do litého perníku i vánočních perníčků.
Na 1 kg těsta dáváme přibližně 2 lžíce perníkového koření. Aromatická směs koření je ideální i do...
Pomerančová kůra je obsahuje nejvíc aromatických látek z celého plodu. Je zdrojem aromatických olejů, které dávají ovoci typickou vůni. V kůře není obsažena žádná kyselina, proto v kůře chybí tradiční kyselá chuť všech citrusů.
Pomeranče jsou...
Kořenící směs do svařeného vína
.
Složení: Badyán, hřebíček, skořice, nové koření, kůra z citronu a z pomeranče.
.
Převzato z Kuchařky pro dceru: Cukr v co největším hrnci, který najdete, nechte nasucho a bez míchání rozpustit na středně silném až...
Z drcené skořice připravíte voňavý nálev plný prospěšných látek. Stačí ji zalít horkou vodou nebo převařit v mléce. Lžička medu, a lahoda je na světě. Pravá cejlonská skořice příjemně prohřeje a výborně uvolní. Může se hodit nejen v chladné části...
Pravá skořice nese název Cinammonum Zeylonicum a ne nadarmo je považována za tu nejlepší na světě. Pěstuje se zejména na Srí Lance, Madagaskaru, Brazílii či v Karibiku. Světle hnědá barva a křehká struktura připomínající doutník, to je...
Je vhodná do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Má intenzivní aromatickou kořeněnou vůni a sladkou chuť. Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a...
Má intenzivní aromatickou kořeněnou vůni a sladkou chuť. Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné...
Kořenící směs na populární holandské sušenky
.
Složení: skořice, hřebíček, bílý pepř, muskátový oříšek, anýz, kardamom, mletý zázvor a nové koření.
.
.
Tuto směs je možné upravit podle přání zákazníka, tzn. že je možné vynechat jakékoliv koření,...