Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Černý česnek


        

Černý česnek

skladem

 

naše cena:
2,9 Kč

do košíku:
  g  

Jedná se o jednostroužkové palice černého česneku. Váha jedné palice je přibližně 10 gramů.

.

 Černý česnek díky svému zpracování nedráždí žaludek a u jedné z nejvýznamnějších látek S-allyl cysteinu, která je velkým bojovníkem proti mykóze a dalším bakteriím, je jeho koncentrace dokonce až 145 x vyšší než u kuchyňského česneku.

.

Vynikající je v UMAMI polévce, což je taková jednodušší polévka PHO.

.

Je vyráběn i díky prodloužení trvanlivosti a uchování česneku, možná pro jednoduší použítí.

.

Vynikající je do zeleninových i masitých vývarů, polévek, do omáček ke steakům, do pomazánek, na česnekové máslo, do krémů na slané i sladké pečivo. Jeho chuť je i lehce nasládlá. Tato lehce nasládlá chuť by se dala přirovnat pečeným švestkám, ovšem s výraznější umami chutí.

.

Černý česnek je skutečnou lahůdkou pro přípravu rozmanitých pokrmů.

Černý česnek je ryze přírodní produkt bez použití jakýchkoliv přidaných látek.

Krom zdravotních účinků je to předevších vynikající koření nebo doplněk stravy.

.

Minimální množství je 10 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

.

.

.

Vychutnejte si recept, který kombinuje lilek s černým česnekem, citronem, koprem a estragonem.

.

Ingredience: 3 střední lilky, 200 ml olivového oleje, 3 černé česneky, 200 g řeckého jogurtu, 3 cayennské papričky, 5 g kopru, 5 g bazalky, 5 g estragonu, sůl a černý pepř

.

Předehřejte troubu na 250ºC. Kolečka lilku vložte do velké mísy s 60 ml olivového oleje, ½ lžičky soli a dobře mletého černého pepře. Dobře promíchejte a rozprostřete na 2 velké plechy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě dozlatova a zcela doměkka – asi 30 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

.

Vložte černé česneky do malé misky kuchyňského robotu s 1/3 lžičky soli, 2 lžícemi oleje, 2 lžícemi jogurtu a citronovou šťávou. Míchejte cca minutu, aby se vytvořila hrubá pasta, a poté přeneste do střední misky. Promíchejte se zbytkem jogurtu a nechte v lednici, dokud nebude potřeba.

..

Zbylých 110 ml oleje rozehřejte v malém hrnci na vysokou teplotu. Přidejte plátky česneku a chilli, stáhněte plamen na střední a opékejte asi 5 minut za občasného míchání, dokud česnek nezezlátne a chilli nebude křupavé. Pomocí lžíce přeneste česnek a chilli na talíř vyložený kuchyňským papírem.

Plátky lilku naaranžujte tak, aby se překrývaly, na talíř. Navrch nalijte jogurtovou omáčku, posypte chilli a česnekem a dochuťte bylinkami.

.

.

Čtěte: Starý příběh o černém česneku, slunci a zapomenutém hrnci na terase

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MmVmMjd