Suroviny: sádlo, voda, 2 lžíce hotové světlé jíšky, kmín, 600 g hovězí kližky, lžíce mleté sladké papriky, 1 cibule, 1 kostka bujonu, 4 brambory a 4 kuličky jalovce
Na žižkovský guláš nejprve do hrnce dáme sádlo, na kterém osmažíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, drcený kmín a jalovec. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a na připraveném základu jej osmahneme. Pak maso podlijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, než je skoro měkké. Přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory a ještě je s masem povaříme, až změknou. Nakonec guláš zahustíme hotovou světlou jíškou a podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
.
A ještě lepší chuť guláši dodá náš Bourbonský pepř
.
Další krajové speciality najdete pod štítkem Praha