Lahodné vanilkové palačinky

13.05.2019

Lahodné vanilkové palačinky

Recept od Áji

Suroviny pro čtyři osoby: 1/2 kg polohrubé mouky, 1 l mléka, 5 vajec, 1 tvaroh, 1 sladká smetana, 30 kusů rozinek, špetka mleté Vanilky, sůl, olej, cukr nebo sladidlo, koření Palačinka

Příprava palačinky: mouku, mléko, 2 vejce a špetku soli smícháme a vytvoříme hodně řídké těsto - můžeme přidat i vodu. Pánvičku potřeme olejem. Na rozpálenou pánvičku vylejeme naběračku těsta, které roztáhneme nakláněním pánve do co největšího kola. Smažíme až do té doby, než se těsto odlepí a palačinka půjde obrátit. To samé provedeme s druhou stranou. Pak přendáme na talíř. Vždy když budeme tvořit další palačinku potřeme předtím pánev trochou oleje. 

Náplň: Smícháme tvaroh, smetanu, rozinky a vanilku. Rozklepneme vejce a oddělíme od nich bílek. Jeden žloutek přidáme do směsi, dva nám zbydou na jiné vaření. Bílek ušleháme a jednu lžíci přidáme do náplně.

Závěr: Hotové palačinky naplníme náplní, potřeme ušlehaným bílkem, posypeme směsí Palačinka, kterou jsme dali do mlýnku a přendáme na pečící papír. V rozehřáté troubě na 180 stupňů je pečeme zhruba půl hodiny. 

Hotové Lahodné palačinky jsou nejlepší ještě horké, ale pochutnáte si na nich i za studena.

Rubriky receptů

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

.

Brněnský řízek

.

Buřtíkový tatarák z Náměšti

.

Camprat

.

Doubičtí rarášci

.

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

MGQ5NjM5