Kuřecí TIKKA masala je v Británii populární kuřecí pokrm vycházející z indické kuchyně. Jedná se o kousky smaženého marinovaného kuřete podávané s oranžově zbarvenou omáčkou. Jako příloha se obvykle podává rýže. Existuje celá řada variant receptu včetně těch, které kuřecí maso nahrazují jinou základní surovinou.
Potřebujete: 500 g kuřecích prsou, 1 kelímek bílého jogurtu, lžíci oleje (ne olivový), 1 velkou cibuli, 2 rajčata, 1 plechovku krájených rajčat, 150 ml smetany ke šlehání (31%), na ozdobu čerstvý koriandr a čerstváou papričku chilli, 5 lžic koření Chicken TIKKA Masala
Nejprve smícháte jogurt s polovinou koření Chicken TIKKA Masala. Do směsi naložíte maso a necháte odpočívat zhruba půl hodiny. Nasáklé maso pak rozložíte na pečící papír, dáte do předehřáté trouby na 250 °C a necháte péct zhruba 15 minut. Maso je potřeba kontrolovat, protože musí zůstat šťavnaté. Mezitím na pánvičce cca 5 minut smažíte najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáte na kostičky nakrájená rajčata, plechovku s rajčaty, smetanu a druhou polovinu koření Chicken TIKKA Masala. Kdo má rád hodně ostré přidá papričku chilli. Vaříte zhruba 15 minut. Pak do omáčky vložíte maso i s vyteklou šťávou a ještě dvě minutky povaříte.
Podáváte s rýží basmati nebo indickým chlebem