Chicken TIKKA Masala

13.08.2019

Chicken TIKKA Masala

Kuřecí TIKKA masala je v Británii populární kuřecí pokrm vycházející z indické kuchyně. Jedná se o kousky smaženého marinovaného kuřete podávané s oranžově zbarvenou omáčkou. Jako příloha se obvykle podává rýže. Existuje celá řada variant receptu včetně těch, které kuřecí maso nahrazují jinou základní surovinou.

Potřebujete: 500 g kuřecích prsou, 1 kelímek bílého jogurtu, lžíci oleje (ne olivový),  1 velkou cibuli, 2 rajčata, 1 plechovku krájených rajčat, 150 ml smetany ke šlehání (31%), na ozdobu čerstvý koriandr a čerstváou papričku chilli, 5 lžic koření Chicken TIKKA Masala

Nejprve smícháte jogurt s polovinou koření Chicken TIKKA Masala. Do směsi naložíte maso a necháte odpočívat zhruba půl hodiny. Nasáklé maso pak rozložíte na pečící papír, dáte do předehřáté trouby na 250 °C a necháte péct zhruba 15 minut. Maso je potřeba kontrolovat, protože musí zůstat šťavnaté. Mezitím na pánvičce cca 5 minut smažíte najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáte na kostičky nakrájená rajčata, plechovku s rajčaty, smetanu a druhou polovinu koření Chicken TIKKA Masala. Kdo má rád hodně ostré přidá papričku chilli. Vaříte zhruba 15 minut. Pak do omáčky vložíte maso i s vyteklou šťávou a ještě dvě minutky povaříte.

Podáváte s rýží basmati nebo indickým chlebem

Rubriky

Recepty podle názvů

Baťův řízek

.

Blatnický krajanec

.

Bolehošťský řízek

Bramborová buchta

.

Bramborová omáčka z Pomalší

.

Bramborové placky se škvarky

.

Brčálka z Rokycan

Černá ryba z Klášterní Skalice

.

Dršťková polévka z Brtnice

.

Dýňová paštika od Janičky ze Starého Sedloňova

.

Hanácká kaše z Vyškova

.

Hanácka syrnica

.

Hanácká trošková polévka

.

Hladká Anča z Podchlumí

.

Hnětýnky

.

Horňácké uzené maso

.

Houbová paštika s vůní tymiánu

.

Hubník z Krkonoš

.

Hukvaldské preclíky

.

Jabkance

.

Jehněčí pro Eduarda VII

.

Jehněčí se slivovicovou vůní

.

Jesenické masové knedlíčky

.

Jesenický hubník

.

Jihlavská kyselka

.

Jihočeské drbáky z Malčic

.

JIhočeský svítek

.

.

Jihočeské kapří hranolky

.

Jizerské dračky

.

Kamýcký kamýk

.

Karlovarská vřídelní polévka

.

Knoflík z Olomouce

.

Kočičí marš

.

Kočičí svatba

.

Kolednice z Chlumce nad Cidlinou

.

Kynuté knedlíky s borůvkovým žahouřem z Borovan

.

Kuchařka - Recepty Němců z Jizerských hor

.

Lačná pýcha

.

Liberecký vepřový závitek Reichenberg

.

Litoměřický závitek

.

Modrý vole s procesím

.

Mrkvánky

.

Mrzák z Vysočiny

.

Naháč z Vysočiny

.

Octová polévka ze Šumperka

.

Olomoucký řízek

.

Ostravský kotouč

.

Ovocná polévka Vodvárka

.

Pardubický vepřový špíz

.

Pavlišovský řízek

.

Pivní štrůdl z Plzně

.

Plněný pardubický perník

.

Plzeňský kynutý bramborák TOČ

.

Plzeňský guláš

.

Podlistníky z Valašska

.

Pohančená kaša se škrakú

.

Pražský flamendr

.

Pražský guláš

.

Pražský koláč

.

Pražský tlačenkový salát

,

Pumprnikl z Hradce Králové

.

Příbramský bác

.

Rampušák z Rokytnice

.

Rauchermad z Kálku

.

Řepánky z Kolína

.

Řezy od jeptišek z Dolních Lukavic

.

Slezská vařonka

.

Slepé myši ze Zlína

.

Sklářské brambory

.

Slezské špaldoto

.

Stříbrný jelení guláš

.

Střítěžské zelí

.

Svatební buchtičky z Blížkovic

.

Škvarkové placky z Pece pod Sněžkou

.

Škvarková pomazánka z Bzence

.

Šneci po pražsku

.

Švestouka

.

Šumajstr se škvarky

.

Trubičky z Blatničky

.

Trutnovské švestkové buchty

.

Valašská chabašťová polévka

.

Valašský domikát

.

Vepřové maso s jáhly

.

Zeleninová polévka s kvakou

.

Zelné šlíšky

-

Židovský kaviár z Dobrušky

.

Žitný chléb s kopřivami z Těšínska

MmJkN