Doubičtí rarášci jsou vyhledávanou delikátní specialitou v Českém Švýcarsku. Například v doubické "Staré hospodě", která už patří svým věkem i historií k místním pamětihodnostem, si je můžeme třeba na výletě vychutnat i bez práce, jako specialitu paní domu.
Suroviny: 350 g oloupaných syrových brambor, 150 g kuřecích prsíček, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka, česnek, polohrubá a hladká mouka a olej
Připravíme bramborákové těsto z jemně nastrouhaných oloupaných syrových brambor, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a podle potřeby polohrubou a hladkou mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme. Rozdělíme na 8 dílů a každý kousek masa obalíme v těstě. Vkládáme do rozpáleného oleje, který nesmí mít více než 150 stupňů a smažíme.
A až Vás přepadne žízeň určitě vyzkoušejte náš čaj Pomerančový květ, který je výborný i studený.
Další krajové recepty najdete pod štítkem Ústecký kraj