Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Anýz mletý
Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.
Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.
Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.
V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale jenom to správné množství,
takže běžný konzument žasne, jak je anýz vlastně zajímavý.
Výborně se také snoubí s kávou, ananasem, hruškami, jablky nebo třeba kdoulemi.
V zemích jižní Evropy, kde se anýzu daří, z něj vyrábějí alkohol, ať už anýzovku, ouzo či pastis.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na Štramberské uši
250g cukru, ½ lžičky mletého badyánu, mleté nové koření, 500g hladké mouky, 2 lžíce, medu, ½ lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání, ½ balíčku mleté skořice, ½ lžičky mletého anýzu, 3 vejce, ½ lžičky jedlé sody, mletý bílý pepř
Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké uši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
Vytvořeno systémem www.webareal.cz