Bílý pepř Penja pochází z Kamerunu na západě střední Afriky.
.
Větší část Kamerunu je vulkanického původu a bohaté půdy spolu s častým deštěm a vysokými teplotami umožňují bohatou sklizeň tohoto pepře. Tento pepř je pěstován podle prastarých tradic...
TGSEB = Tellicherry Garbled Special Extra Bold – tato specifikace značí po sušení zvláště pečlivě ručně vybrané největší a nejkrásnější pepřové bobule.
-
Tato ušlechtilá pepřová rarita pochází z chráněné přírodní oblasti Periyar v indickém státě...
Exotické pepře přinesou do vaší kuchyně nové vůně a chutě.
Bourbonský pepř
Dlouhý pepř
Sečuánský pepř
Kubebový pepř
.
Mašličky, pro které si přijdete do krámku, vám připravíme, kvůli čerstvosti, až na základě objednávky v eshopu, nebo po telefonické...
Vybrali jsme pro vás ty nejlepší plody pepřovníku černého, jenž vyrostly z půdy bohaté na minerály na plantážích zalitých sluncem v oblasti Kampotu v Kambodži. V této krásné kopcovité krajině má tato rostlina ty nejlepší podmínky pro svůj růst a...
Červená varianta pepře je velmi vzácná a pochází z plně zralých neoloupaných pepřových plodů a její výrobě se věnují pouze nejzkušenější pěstitelé. Díky vysoké zralosti je pravý červený pepř obzvlášť aromatický až ovocný se silnou...
Barevný pepř se používá převážně do mlýnků na koření. Čerstvě namletý pepř má výraznější aroma než klasický mletý pepř a používá se na dochucení jídel až na talíři nebo již při vaření.
.
Barevný pepř je namíchaný v objemových poměrech 1:1:1:1/2 a...
Pepř bílý jsou oloupané, zcela zralé bobule.
Namočí se ve vodě po dobu jednoho týdne, kdy se slupka změkčuje a rozkládá.
Třením se pak odstraní zbytky slupky a oloupaná semena se vysuší.
Jiný způsob jak získat bílá jádra zbavená slupky je sesbírat...
Pepř bílý jsou oloupané, zcela zralé bobule.
Namočí se ve vodě po dobu jednoho týdne, kdy se slupka změkčuje a rozkládá.
Třením se pak odstraní zbytky slupky a oloupaná semena se vysuší.
Jiný způsob jak získat bílá jádra zbavená slupky je...
Bourbonský pepř je naprosto originální. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je...
Nejpopulárnější koření v české kuchyni. Je vhodný na ochucení masa, ať hovězího, skopového, jehněčího, kuřecího, dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do...
Nejpopulárnější koření v české kuchyni. Je vhodný na ochucení masa, ať hovězího, skopového, jehněčího, kuřecího, dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více...
Tento pepř poskytují dva druhy pepřovníku. Jeden z nich (piper longum) pochází z Indie a druhý (piper officinarum) roste na Sundských ostrovech, Filipínách a ostrovech Moluckých.
V obou případech jsou kořením sušené nezralé plody,
ostřejší chuti než...
Dárková sada pepřů
Bourbonský pepř (30 ml)
Je ostře pálivý, má specifickou chuť, která zůstává na jazyku několik hodin a silnou nezaměnitelnou vůni.
Tenhle divoký madagaskarský pepře se používá při přípravě červeného masa, drůbeže, zvěřiny, ale též...
Je plodem lián, které rostou na Jávě, Borneu, Sumatře a v některých částech Afriky.
Plod je o něco málo větší než plod pepře. V minulosti byl ceněn a žádán mnohem více než dnes.
Staří Indové ho používali v lidovém lékařství již před naším...
Růžový pepř, který bývá pevnou součástí barevného pepře, není pravým pepřem, jde o plody pepřovce (Schinus molle nebo Schinus terebinthifolia), který pochází z peruánských And. Země původu: Peru
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete...
Jsou to sušené plody čínského druhu jasanu (žlutodřev peprný) v podobě otevřené červenohnědé tobolky se semenem.
Má palčivou aromatickou až otupující chuť, proto se ho dávkuje jen malé množství.
Použít se dá jak celý, tak nadrcený, obvykle se ale...
Zelený pepř se získává rychlým usušením nezralých bobulí pepřovníku, není tak ostrý jako černý pepř a má jemnější aroma.
Zelený pepř je vhodný na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových...