Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Zelenina

zelenina

Řadit podle 
Výrobce  

Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
 

naše cena 1,0 Kč

Detail
skladem


Používá se do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických...
 

naše cena 1,0 Kč

Detail
skladem


Červená řepa se používá do polévek, omáčky, jako barvivo těstovin, do majonéz a pomazánek. . Minimální množství je 20 g. . Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do...
 

naše cena 0,6 Kč

Detail
skladem


Červená řepa se používá do polévek, omáčky, jako barvivo těstovin, do majonéz a pomazánek. . Minimální množství je 20 g. . Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do...
 

naše cena 0,6 Kč

Detail
skladem


Hodí se k tučnému vepřovému a skopovému, do uzenin, ryb, polévek, pomazánek, omáček, při konzervování třeba okurek. Česnek je nejrozšířenější surovinou v kuchyni, od Francie až po Čínu. . Minimální množství je 20 g. . Pokud požadujete rozdělení do...
 

naše cena 1,1 Kč

Detail
skladem


Hodí se k tučnému vepřovému a skopovému, do uzenin, ryb, polévek, pomazánek, omáček, při konzervování třeba okurek. Česnek je nejrozšířenější surovinou v kuchyni, od Francie až po Čínu. . Minimální množství je 20 g. . Pokud požadujete rozdělení do...
 

naše cena 1,1 Kč

Detail
skladem


Pochází ze západní Asie, Iránu, Pakistánu a Afganistánu. Staří Sumerové ji pěstovali 4 000let před naším letopočtem. Cibule je velmi oblíbená po celém světě. Používá se jako základ mnoha omáček, gulášů, polévek, aj. Tepelným zpracováním se chuť...
 

naše cena 1,1 Kč

Detail
skladem


Pochází ze západní Asie, Iránu, Pakistánu a Afganistánu. Staří Sumerové ji pěstovali 4 000let před naším letopočtem. Cibule je velmi oblíbená po celém světě. Používá se jako základ mnoha omáček, gulášů, polévek, aj. Tepelným zpracováním se chuť...
 

naše cena 1,1 Kč

Detail
skladem


Nejčastěji se používá na plněné brambory a špekové knedlíky, pod pečená masa a omáčky. Na 100g smažené cibule bylo použito 220 g čerstvé cibule. . Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000...
 

naše cena 0,6 Kč

Detail
skladem


Libeček má velmi výraznou kořennou chuť a vůni. Využívá se především k přípravě polévkového koření. Vhodný je nejen do zeleninových a masových vývarů, ale i do omáček. Pokud přidáte libeček do vody k vařeným bramborám, získáte lahodnou a...
 

naše cena 1,3 Kč

Detail
skladem


Používá se v asijské kuchyni do polévek, kari či salátů. Lze s nimi dochutit dušené maso. Chuť limetkových listů se výborně kombinuje s bazalkou, chilli, koriandrem, citronovou trávou, mátou, kurkumou či kokosovým mlékem.  . Minimální množství je 20...
 

naše cena 4,0 Kč

Detail
skladem


Použití: Do salátů, polévek, omáček, dá se jíst zapečený, osmažený i dušený, jako příloha k masu, do šťouchaných brambor, ke kuřeti a na přípravu pyré. . Minimální množství je 20 g. . Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do...
 

naše cena 1,3 Kč

Detail
skladem


Pravděpodobně pochází ze středomoří. Planá roste v Evropě, Asii, Severní Americe, především podél vodních toků. Jako koření se používala už ve staré řecké a římské kuchyni. Spolu s petrželkou se udržela u nás dodnes jako oblíbená "polévková zeleň"...
 

naše cena 1,6 Kč

Detail
skladem


Petržel ve vývarech a v polévkách je snad naprosto nezbytná. Lze jí však také dochucovat saláty a jiné pokrmy, dozdobit chlebíčky a lahůdkové mísy, ale také vařit omáčky.  . Obsahuje velké množství vitamínu C a silic, je bohatá na železo a hořčík....
 

naše cena 1,6 Kč

Detail
skladem


etržel ve vývarech a v polévkách je snad naprosto nezbytná. Lze jí však také dochucovat saláty a jiné pokrmy, dozdobit chlebíčky a lahůdkové mísy, ale také vařit omáčky.  . Obsahuje velké množství vitamínu C a silic, je bohatá na železo a hořčík....
 

naše cena 1,6 Kč

Detail
skladem


Použití: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. . Minimální množství je 20 g. . Pokud...
 

naše cena 0,8 Kč

Detail
skladem


Špenát list drcený sušený (Spinacia oleracea) - 100% přírodní produkt je důležitou listovou zeleninou. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390....
 

naše cena 1,5 Kč

Detail
skladem


Špenát list mletý sušený (Spinacia oleracea) - 100% přírodní produkt je důležitou listovou zeleninou. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390....
 

naše cena 0,8 Kč

Detail
skladem

NmFkNjE0YW