Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Anýz celý


        

Anýz celý

skladem

 

Číslo produktu: 002
naše cena:
1,2 Kč

do košíku:
  g  

Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.

Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.

Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.

V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale jenom to správné množství,

takže běžný konzument žasne, jak je anýz vlastně zajímavý.

Výborně se také snoubí s kávou, ananasem, hruškami, jablky nebo třeba kdoulemi.

V zemích jižní Evropy, kde se anýzu daří, z něj vyrábějí alkohol, ať už anýzovku, ouzo či pastis.

Abychom nezapomněli na slanou kuchyni, nejčastěji je přidáván do chleba
nebo se používá při nakládání zeleniny (červené řepy, zelí), ale třeba i při přípravě ryb.
Pokud se anýz používá ve směsi jiných koření, je třeba jej dávkovat opravdu opatrně, snadno totiž přebije chuť ostatního koření,
a z tohoto důvodu se používá většinou samostatně.

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

 

Recept na Anýzové sušenky

200g hladké mouky, 120g rostlinného tuk, 120g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce tlučeného anýz, nasekané arašídy

Z mouky, tuku, vejce, cukru a tlučeného anýzu zpracujeme těsto, které necháme hodinu na chladném místě odpočinout.

Potom ho na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme formičkami různé tvary.

Povrch potřeme vejcem, posypeme nasekanými arašídy, poklademe na vymazaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

.

Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce jinak.

 

 

 

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

OGUxZTR