Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Bobkový list mletý
Bobkový list je aromatický list běžně používaný při vaření. Může být použit celý, buď sušený nebo čerstvý, v takovém případě se před konzumací z pokrmu odstraní, nebo méně běžně používaný v mleté formě. Může pocházet z několika druhů stromů, z nichž nejběžnější jsou vavřín obecný nebo kalifornský bobkový list.
Hojně se používá do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád a teriny.
Spolu s tymiánem má nezaměnitelné místo v bouquet garni čili kytičce bylinek.
Je znám i recept na ochucení anglického mléčného pudinku, kde se před zapečením naaranžuje čerstvý list.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
Vytvořeno systémem www.webareal.cz