Bourbonský pepř je naprosto originální. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je pronikavý a dlouho doznívá.
.
Tenhle divoký madagaskarský pepř se používá při přípravě červeného masa, drůbeže, zvěřiny, ale též na těstoviny, do sýrových pomazánek nebo paštik. Je také ideálním doplňkem k měkkým, bílým, kozím a ovčím sýrům. Zajímavě ochutí i paštiky, nakládané okurky a zeleninu. Netradiční je jeho použití v dezertech s ovocem (jahody, třešně, jablka, hrušky) nebo čokolády. Ovšem ideální je do sušeného masa.
.
Roste výhradně na Madagaskaru, konkrétně v malgašské džungli. Zralé červené plody rostou pouze na mladých horních výhoncích větvích až 20 m vysokých stromů v tropickém pralese. Sklizeň této rarity provádějí malí zemědělci ve volné přírodě tradičním ručním způsobem pouze jedenkrát ročně. Proces zpracování divokého pepře je velmi složitý. Pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou hodně křehká. Na výrobu 1 kg bourbonského pepře je zapotřebí deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Proto je velmi vzácný. Roční produkce je jen cca 1,5 – 2 t. Bourbonský divoký pepř zvaný také Voatsiperifery není možné pěstovat, roste pouze divoce.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na dezert Panna Cotta
.
100 gramů hořké čokolády, 40 cl tekuté smetany, 20 gramů moučkového cukru, 2 pláty želatiny a 1/2 lžičky Bourbonského pepře
.
Želatinu dáme změknout do misky se studenou vodou. Mezitím nalijte smetanu do malého kastrůlku a zahřejte. Čokoládu rozpusťte ve smetaně pomocí stěrky a poté přidejte moučkový cukr. Odstraňte přípravek z ohně a pomocí metly vmíchejte želatinu. Pepř nasypte do hmoždíře a nahrubo rozdrťte paličkou. Poté do přípravku přidejte drcený pepř a promíchejte. Směs nalijte do 4 misek a nechte hodinu vychladnout při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby uložíme panna cottu alespoň na 3 hodiny do lednice.
,
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz