Úvod » KOŘENÍ směsi » Spekulatius 20 g


        

Spekulatius 20 g

novinka

skladem

 

naše cena:
22,0 Kč

do košíku:
  ks  

Kořenící směs na populární holandské sušenky

.

Složení: skořice, hřebíček, bílý pepř, muskátový oříšek, anýz, kardamom, mletý zázvor a nové koření.

.

Recept:

  • 270g celozrnné špaldové mouky (možná trochu víc)
  • 125g másla
  • 125g mletého třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku, nejlépe bio
  • 2 lžíce koření na spekulatius

.

Vyzkoušejte i naše dětské čaje - Bylinka a Květy dětství

.
POSTUP

Smícháme mouku, sůl, kypřicí prášek a koření, a společně prosejeme. V míse či robotu utřeme máslo a cukr do pěny, na závěr zašleháme žloutek. Přidáme suchou směs a vypracujeme hladké nelepivé těsto, ale nehněteme příliš energicky, aby těsto zůstalo křehké. Dobře to jde za pomoci cukrářské karty. Každá mouka saje jinak a u celozrnné to platí dvojnásob, takže pokud je těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky, pokud je naopak moc tuhé, přidáme trochu mléka nebo klidně jen lžíci vody. Zploštíme a zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout. Nebo klidně i pár dní.

V den kdy chceme péct, si těsto vytáhneme asi hodinu předem, aby se nám s ním lépe pracovalo. Rozdělíme na několik dílů a buď mezi dvěma archy pečicího papíru, nebo za pomoci mouky vyválíme na silnější placku (asi 5 mm). Můžeme vytlačit vzor (ne přes papír, v tomto případě těsto určitě trošku pomoučíme) a vykrájíme tvary. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na horký vzduch na 160° (180° klasická trouba) asi 11 minut, dokud těsto nezačne po okrajích zlátnout. Hodně záleží i na tloušťce těsta, takže raději kontrolujeme. Jsou dobré hned, ale zároveň v chladu a suchu vydrží docela dlouho. Ideální kombinace. 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NjBlMDY3Mz