Adamovo žebro je pikantní směs na pečení a grilování.
Medové aroma poskytuje příjemnou vůni a výrazná barvivost směsi zaručí jasně červenou propečenou kůrku masa.
Marináda, kterou získáte smícháním směsi s olejem je výtečná také na nakládání masa a...
Výrazná česneková směs koření připravená na špagety aglio olio peperoncino.
Směs je namíchaná z česnekových plátků a velkých granulí které jsou velmi silné a zachovávají si nejen silnou vůni ale i ostrou chuť.
Dále oregana a bazalky sušené mrazem,...
Směs koření a bylin bez soli, k přípravě originálního řecké receptu na grilované souvlaky, nebo k přípravě oblíbených balkánských gyrosů.
Složení: paprika drcená, oregano, máta
.
Tuto směs je možné upravit podle přání zákazníka, tzn. že je možné...
Směs má jemnou kořeněnou chuť, ze které vystupuje rozmarýn, tymián a rajčatové vločky.
Je vhodná do těstovin, ale také na grilování, pečení i smažení všech druhů masa a zeleniny. Nejen, že výborně chutná, ale na mase také moc hezky vypadá. Sezamové...
Indická směs koření na kuře
.
Složení: Koriandr, cumin, česnek, zázvor, chilli, fenykl, černý pepř, kardamom, červená řepa a uzená paprika
.
Tuto směs je možné upravit podle přání zákazníka, tzn. že je možné vynechat jakékoliv koření, které směs...
Pikantní směs do mexické kuchyně a na grilování vepřového a kuřecího masa.
Ideální na přípravu specialit jako taco, buritos nebo enchiliada.
Výborné chilli con carne si připravíme z osmahnutého mletého masa s česnekem a tímto kořením, drcených rajčat...
Přírodní směs koření do domácího chleba a pečiva.
Chleba nebo pečivo můžeme ještě dochutit smaženou cibulkou a dozdobit například kmínem, mákem, sezamem nebo černuchou.
Složení: kmín, koriandr, černucha a fenykl
Doporučené dávkování: 2 lžičky na...
Směs je vhodná ke kořenění minutek, rožnění kuřat, ryb, vepřového masa, přípravu guláše.
Používá se i do ostřejších zeleninových salátů.
Složení: pískavice, paprika, chilli, bobkový list, muškátový ořech a kurkuma
.
Minimální množství je 20...
Směs je vhodná na přípravu všech druhů steaků, pečených mas, do gulášů, salátů, do zapečených těstovin, k ochucení všech druhů ryb a mořských pokrmů, k přípravě salátové zálivky.
Složení: pepř, granulát citronové kůry, granulát červené a zelené...
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, bobkového listu a tymiánu, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a...
Směs sladkých koření podle severoamerické tradice na pečenou dýni. Koření se přidává k dýni při pečení nebo dušení a výsledné dýňové pyré se používá na pečení dýňového koláče, na výrobu dýňových omáček nebo třeba dýňového sirup. Směs je výborná na...
Směs koření a sušené zeleniny, bez soli, která má všestranné využití, a překvapí a potěší chuťové buňky.
Kuličky hořčiče jemně praskají v puse. Paprikové floky dodávají krásnou vůni. Ostatní ingredience jen dolaďují příjemný dojem.
Farmářka se hodí...
Indická směs koření vonící po hřebíčku a cuminu.
Velmi známá směs používaná na při přípravě omáček s kuřecím nebo jehněčím masem.
Je výborná i na zeleninová jídla nebo při vaření luštěnin.
Složení: pepř, cumin, skořice, hřebíček, kardamom,...
Koření Argentina je výborné na grilování hovězích steaků, kuřecích plátků i křidélek, vepřových kotlet i grilování hermelínu nebo camembertu.
Složení: paprika, pepř, hořčičné semínko, cibule, koriandr, česnek a tymián
.
Tuto směs je možné...
Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, do zapečených brambor a těstovin, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině.
Složení: Paprika, rozmarýn, oregano a...
Pikantní směs koření na přípravu kuřecího masa.
Koření neobsahuje sůl, proto si můžete určit pálivost podle své chuti, aniž byste se museli obávat přesolení.
Výborně se kombinuje jak se sladkou chutí (medová marináda), tak s kyselou (s vinným octem...
Tradiční řecká směs koření na přípravu vepřového a skopového masa. Můžeme ji použít na králíka, zvěřinu nebo na ryby. Koření je výborné i do mletého masa, ať vepřového, hovězího nebo skopového.
.
Složení: Cibule, rajčatový prášek, koriandr,...
Když chlapovi uvaříte skvělou kachnu, prý od Vás nikdy neodejde. Ta s našim kořením je voňavá a vábivá.
Směs je kromě kachny výborná i na přípravu drůbežích rolád nebo kuřecí či králičí pečínky.
.
Složení: citronová kůra, bazalka, saturejka,...
Kari je směs vhodná do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v indické kuchyni.
Kari Anglický typ je zajímavé tím, že je do něj vedle klasického koření přidán i zázvor.
Složení: kurkuma, chilli...
Jemné kari s výraznou barvou vhodné do zeleninových i masových směsí, do rýže, omáček i polévek.
Výborné na kuřecí maso, rizota a zeleninu.
Slovo kari, (v angličtině curry) pochází pochází z Indie, a znamená omáčka k rýži. Jakákoliv, se zeleninou,...