Adžika je vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům.
Používá se také jako přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je...
Arabiata je italská rajčatová omáčka se spoustou česneku a špetkou chilli. Směs koření arabiata je připravená do rajčatových omáček na těstoviny, pizzu nebo saláty. Toto příjemně aromatické koření je vhodné i na přípravu kuskusu, pilafu,...
Směs je určená na marinování, grilování ryb a jiných druhů mas a zeleniny, luštěnin.
Vhodná je i k nakládání masa, pečení a rožnění.
Složení: jedlá sůl (max. 12%), pepř, paprika, cibule, oregano, glutaman sodný E621
.
Součást dárkové kazety...
Jihoamerická směs koření. Tato směs má široké využití, můžeme ji použít na masa při pečení i grilování. Kořením ochutíme i šťávy, omáčky, vhodné i do zapečených brambor, těstovin a podobně.
Složení: sůl, cibule, pepř, paprika, řecké seno a...
Tato tradiční směs je určena na grilování, pečení a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny a pro přípravu marinády.
Složení: sůl, kukuřice, česnek, paprika pálivá, paprika sladká, cibule, cukr, bazalka, tymián, oregano, hřebíček, hořčice
.
Součást...
Směs je určena pro tradiční polské a litevské jídlo ze zelí a masa. Pochutnáte si, pokud ji použijete i do jiných kapustových nebo zelných jídel.
Složení: sůl, bobkový list mletý, kmín, pepř mletý, paprika sladká, hořčice, česnek granulát, cibule...
Bylinková směs se smaženou cibulkou je skvělá do pečených brambor, do bramborové kaše nebo do šťouchaných brambor.
Můžete ji přidat i do sýrových omáček, nebo například do zapékání zeleniny.Bylinkám ani smažené cibulce nedělá dobře dlouhá tepelná...
Používá se ke grilování, při pečení a rožnění masa, na špízy a další masové pokrmy.
Lze přidat i do bramborových jídel, salátů, omáček a dresinků.
Složení: sůl, koření, bylinky, glutaman sodný E621, dextróza
Recept naPečené kuře s česnekovým...
Jedná se o bylinkovou směs na přípravu omáčky Chimichurri pocházející z Argentiny.
Používejte také jako omáčku ke grilovaným pokrmům, steaku a kuřecímu masu.
Složení: cibule, pepř, česnek, oregano, drcená paprika, petrželka, 35 % soli, hnědý...
Chmeli Suněli je směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně.
Užívá se do mletých mas, při přípravě masa ke grilování, do salátů, omáček apod.
Složení: sůl 35 %, bazalka, bobkový list, koriandr, kopr, celer nať, petrželka...
Čubrica je kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.
Je výborná k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na...
Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.
Je výborná k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště...
Ďábelská směs je vhodná ke grilování jakéhokoliv masa, nejlepší je kombinace s vepřovým.
Využijete ji i na dochucení zeleniny a omáček.
Složení: jedlá sůl (max. 40%),paprika sladká, koriandr, chilli, římský kmín, česnek, oregano, zvýrazňovač chuti...
Bylinková směs s bohatým aroma, které vynikne i při krátké tepelné úpravě zeleniny.
Složení: sůl, rozmarýn, tymián, bazalka, majoránka, česnek, cibule, oregano, a petržel
.
Součást dárkové kazety VEGETARIÁNKA
Recept na grilovanou...
Směs koření na grilování, pečení a smažení ryb nebo kuřecího masa.
Koření grilované ryba je ideální na pstruha, kapra, makrelu nebo podobné ryby s výraznejším masem.
Složení: paprika, chilli, pepř, česnek, sůl, bazalka, oregano a...