Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi bez soli » Dýňové koření Pumpkin Spice


        

Dýňové koření Pumpkin Spice

skladem

 

naše cena:
1,1 Kč

do košíku:
  g  

Směs sladkých koření podle severoamerické tradice na pečenou dýni. Koření se přidává k dýni při pečení nebo dušení a výsledné dýňové pyré se používá na pečení dýňového koláče, na výrobu dýňových omáček nebo třeba dýňového sirup.  Směs je výborná na dýně nebo ovoce. 

Složení: skořice, zázvor, muškátový ořech, nové koření, hřebíček.

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

Tuto směs je možné upravit podle přání zákazníka, tzn. že je možné vynechat jakékoliv koření, které směs obsahuje. Minimální množství je v tomto případě 40 g. Dejte do poznámky, které koření má náš dodavatel vynechat..

.

.

Recept na dýňové pyré

Dýni nakrájejte společně se slupkou na menší kousky, odstraňte semínka. Předehřejte troubu na 180 ° C .

Kousky dýně pokládejte slupkou dolů na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte asi 35 minut do změknutí (vidlička by měla snadno proniknout dužinou). Vyjměte z trouby a nechtě úplně vychladnout.

Lžící vyjmete upečenou dužinu ze slupky, posypejte dužinu dvěma až čtyřmi lžičkami koření Pumpkin Spice a pomocí mixéru rozmixujte na hladké pyré. Pokud je dýně velmi vodnatá a potřebujete ji na koláče, kotlety nebo tvarohový koláč, můžete ji trochu vymačkat v utěrce. Některé dýně, například malé, velmi oranžové a těžké, mají spíše moučnatou a pevnou dužinu,kterou není nutné lisovat.

V konkrétních receptech na dezerty a pokrmy je uvedeno potřebné množství pyré. Mohou být zmrazeny nebo uloženy v chladničce několik dní.

.

Recept na dýňový dort

Ingredience

  • 250 g  PEČENÉHO DÝŇOVÉHO PYRÉ
  • 225 g pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 200 g másla
  • 1 šálek cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče nebo 2 mandarinek
  • 3 vejce, oddělte žloutky od bílků

Dortovou formu o průměru 23 - 24 cm vymažte tukem a dno pokryjte pečicím papírem. Máslo nakrájené na kousky vložte do hrnce, na mírném ohni za stálého míchání rozpustíte (příliš nezahříváme). Přidejte cukr a vanilkový cukr a promíchejte. Sundejte z ohně. Dýňové pyré dejte do mísy, přidejte pomerančovou kůru a zalijte rozpuštěným máslem s cukrem, promíchejte a vychlaďte. Polovinu sklenice výsledné hmoty odložte na polevu. Ke zbytku přidejte žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. V samostatné míse prosejte mouku a smíchejte s práškem do pečiva a sodou. Jemně smíchejte suché a mokré přísady a pěnu z bílku - pomalu míchejte lžící, dokud se ingredience nespojí. Vložte hmotu do formy s pružinou. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 - 45 minut . Vyjměte z trouby a ochlaďte.

Poleva: do odložené hmoty přidejte rozpuštěnou čokoládu nebo moučkový cukr, promíchejte. Po vychladnutí těsto přelijte.

.

Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce jinak.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

NzcxMzk