Oolong je částečně oxidovaný čaj, označovaný jako polozelený, polofermentovaný, někdy také modrozelený.
Vyznačuje se vysokým obsahem silic, které mu dodávají výrazné aroma zemité až ořechové chuti a velmi silné povzbuzující účinky.
Oolong Smooth je výjimečný svým originálním dřevěným aroma a neopakovatelnou lahodnou chutí.
Nálev Oolong smooth je světle oranžový, chuť mimořádně elegantní.
Vhodný pro děti od 12 let.
Země původu: Taiwan
Návod na přípravu:
Oolong zalijte vodou o teplotě 80-90 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc. Doba vyluhování 5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.
.
Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce jinak.
.
Odposlechnuto: Slovo „oolong“ znamená „černý drak“. Správný přepis do latinky je wūlóng (乌龙), ale v západních zemích se běžně používá označení oolong. Lístky oolongu jsou částečně oxidované. V průběhu výroby se oxidace zahájí, její míra se ale kontroluje a než lístky úplně zoxidují, je opět zastavena. To je důvod, proč je oolong považován za přechod mezi černým a zeleným čajem. Celá věc je ovšem složitější, stejně jako mnoho dalších věcí ve světě čajů. Odlišným krokem v přípravě tradičního čaje oolong je mechanické poškození listu (anglicky bruising, rattling). Lístky se přetřásají, jsou lehce rolovány nebo padají, dokud se jejich okraje nenaruší. To způsobí poškození buněk a zahájí oxidaci. Tento krok je opakujícím se procesem, při němž mohou poškozené čajové listy vadnout a pomalu oxidovat. Postup se opakuje, dokud čaj nedosáhne požadované úrovně oxidace. Potom se zahřeje, aby se oxidace zastavila a lístky se vytvarovaly a vysušily.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Vytvořeno systémem www.webareal.cz