Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Čubrica zelená


        

Čubrica zelená

skladem

 

Číslo produktu: 220
naše cena:
1,1 Kč

do košíku:
  g  

Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.

Je výborná k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na plátky slaniny.

 

Složení: česnek, petrželka, sůl, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

 

Recept na Kebapčetu (bulharské čevabčici)

1 kg mletého masa - 50% hovězí, 50%vepřové
5-10g mletý nebo drcený římský kmín
mletý černý pepř
čubrica – saturejka
2dl vody nebo minerálky
sůl

Najemno mleté maso dáme do mísy, přidáme koření – čerstvě mletý černý pepř, drcený římský kmín, před drcením nasypeme kmín na suchou pánev a lehce ho upražíme, zvýrazníme tak jeho chuť, čubricu, podle chuti osolíme a přilijeme vodu nebo minerálku. Promícháme a hněteme tak dlouho, až maso vodu úplně vstřebá. Při grilování tak zůstane maso pěkně šťavnaté. Směs necháme asi hodinu v chladničce odležet.

Vytvarujeme stejnoměrné válečky asi 2,5cm silné a 10 cm dlouhé.

Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opékáme cca 2 min. po každé straně.

Maso má být dozlatova opečené a proužky od grilu dobře patrné.

Nesmí být ani přepečené, ani suché.

Podáváme s ljutenicí nebo apetitkou.

 

Recept na ljutenicu

0,5 kg  paprik kapií

25 g rajčatových vloček

1 lžíce oleje

2 lžičky granul. česneku

2 lžičky octa

1 lžička soli

 

Papriky 1/2 hodiny péct V troubě(remosce). Potom je oloupeme a rozmixujeme. Přidáme rajčatové vločky a ostatní ingredience a promícháme.

 

 

       

 

ODPOSLECHNUTO V KRÁMKU
Kdo byl v Bulharsku, určitě zná koření Čubrica. Je to geniální směs, která je nejčastěji používaná do mletého masa, například do bulharské Kebabčety. Ovšem naši zákazníci objevili další její využití. Je totiž vynikající do vývaru, jedna paní ji dává do šunkofleků a další její fanoušek ji používá dokonce do hermelínu. Rozkrojíte hermelín, posypete Čubricí, přidáte šunku, přiklopíte, zabalíte do obalu a dáte na chvilku zapéct do trouby. Jsou i tací zákazníci, kteří ji používají do všeho. Tak dobrou chuť s Čubricou.

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZTNiN2