Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Čubrica zelená
Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.
Je výborná k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na plátky slaniny.
Složení: česnek, petrželka, sůl, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na Kebapčetu (bulharské čevabčici)
1 kg mletého masa - 50% hovězí, 50%vepřové
5-10g mletý nebo drcený římský kmín
mletý černý pepř
čubrica – saturejka
2dl vody nebo minerálky
sůl
Najemno mleté maso dáme do mísy, přidáme koření – čerstvě mletý černý pepř, drcený římský kmín, před drcením nasypeme kmín na suchou pánev a lehce ho upražíme, zvýrazníme tak jeho chuť, čubricu, podle chuti osolíme a přilijeme vodu nebo minerálku. Promícháme a hněteme tak dlouho, až maso vodu úplně vstřebá. Při grilování tak zůstane maso pěkně šťavnaté. Směs necháme asi hodinu v chladničce odležet.
Vytvarujeme stejnoměrné válečky asi 2,5cm silné a 10 cm dlouhé.
Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opékáme cca 2 min. po každé straně.
Maso má být dozlatova opečené a proužky od grilu dobře patrné.
Nesmí být ani přepečené, ani suché.
Podáváme s ljutenicí nebo apetitkou.
Recept na ljutenicu
0,5 kg paprik kapií
25 g rajčatových vloček
1 lžíce oleje
2 lžičky granul. česneku
2 lžičky octa
1 lžička soli
Papriky 1/2 hodiny péct V troubě(remosce). Potom je oloupeme a rozmixujeme. Přidáme rajčatové vločky a ostatní ingredience a promícháme.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz