ZBOŽÍ V AKCI

naše cena                       
skladem

Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Čubrica zelená 10g


        

Čubrica zelená 10g

skladem

 

Číslo produktu: 220
naše cena:
10,0 Kč

do košíku:
  ks  

Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku.

Je výborná k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na plátky slaniny.

 

Složení: česnek, petrželka, sůl, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej

 

Recept na Kebapčetu (bulharské čevabčici)

1 kg mletého masa - 50% hovězí, 50%vepřové
5-10g mletý nebo drcený římský kmín
mletý černý pepř
čubrica – saturejka
2dl vody nebo minerálky
sůl

Najemno mleté maso dáme do mísy, přidáme koření – čerstvě mletý černý pepř, drcený římský kmín, před drcením nasypeme kmín na suchou pánev a lehce ho upražíme, zvýrazníme tak jeho chuť, čubricu, podle chuti osolíme a přilijeme vodu nebo minerálku. Promícháme a hněteme tak dlouho, až maso vodu úplně vstřebá. Při grilování tak zůstane maso pěkně šťavnaté. Směs necháme asi hodinu v chladničce odležet.

Vytvarujeme stejnoměrné válečky asi 2,5cm silné a 10 cm dlouhé.

Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opékáme cca 2 min. po každé straně.

Maso má být dozlatova opečené a proužky od grilu dobře patrné.

Nesmí být ani přepečené, ani suché.

Podáváme s ljutenicí nebo apetitkou.

 

Recept na ljutenicu

0,5 kg  paprik kapií

25 g rajčatových vloček

1 lžíce oleje

2 lžičky granul. česneku

2 lžičky octa

1 lžička soli

 

Papriky 1/2 hodiny péct V troubě(remosce). Potom je oloupeme a rozmixujeme. Přidáme rajčatové vločky a ostatní ingredience a promícháme.

 

 

       

 

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MjI1M