Úvod » KOŘENÍ jednodruhové » Anýz mletý


        

Anýz mletý

skladem

 

Číslo produktu: 001
naše cena:
1,1 Kč

do košíku:
  g  

 

Anýz má velmi výraznou chuť, lehce peprmintovou.

Nesmí se jej použít moc, stačí opravdu málo, jen pro zvýraznění chuti.

Například lehce podrtit pár zrníček do čokoládových bonbonů, či čokoládové náplně.

V Itálii rádi přidávají anýz do sušenek, ale jenom to správné množství,

takže běžný konzument žasne, jak je anýz vlastně zajímavý.

Výborně se také snoubí s kávou, ananasem, hruškami, jablky nebo třeba kdoulemi.

V zemích jižní Evropy, kde se anýzu daří, z něj vyrábějí alkohol, ať už anýzovku, ouzo či pastis.

Abychom nezapomněli na slanou kuchyni, nejčastěji je přidáván do chleba
nebo se používá při nakládání zeleniny (červené řepy, zelí), ale třeba i při přípravě ryb.
Pokud se anýz používá ve směsi jiných koření, je třeba jej dávkovat opravdu opatrně, snadno totiž přebije chuť ostatního koření,
a z tohoto důvodu se používá většinou samostatně.
 
 

 

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

Recept na Štramberské uši

250g cukru, ½ lžičky mletého badyánu, mleté nové koření, 500g hladké mouky, 2 lžíce, medu, ½ lžičky mletého hřebíčku, tuk na vymazání, ½ balíčku mleté skořice, ½ lžičky mletého anýzu, 3 vejce, ½ lžičky jedlé sody, mletý bílý pepř

Ze všech přísad zpracujeme těsto, které necháme odležet v chladnu 24 hodin. Z těsta vyválíme placku silnou 2 až 3 mm. Z placky vykrajujeme větší oválky. Na vymazaném plechu je upečeme. Ještě horké uši stočíme do kornoutků a vložíme do sklenice vychladnout.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Y2U4M