Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Kebab
Směs koření turecké a arabské kuchyně.
Vhodná pro grilovaná nebo na rožni pečená jídla, jehněčí, hovězí, kuřecí maso, ryby
Pokud budeme hledat kolébku kebabu, skončíme pravděpodobně v Bagdádu, kde se rožněné jehněčí prodávalo na ulici již před mnoha a mnoha stoletími.
Odtud se pak dostalo do Turecka, tehdy ovšem ještě mocné a rozsáhlé Osmanské říše, které se stalo hlavní baštou kebabu a exportovalo ho do dalších zemí. Ať už třeba do podmaněného Řecka, kde dostal název gyros, či do arabských zemí, kde se zase ujal název shawarma.
Po druhé světové válce dorazil kebab také do Německa, odkud se pak rozšířil do dalších evropských zemí.
Složení: paprika sladká, oregáno, paprika plátky, cibule, česnek, majoránka, sůl 35%, cukr, tymián
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Pokud si objednáte více kusů produktu, bude dodán v jednom balení, pokud neuvedete v poznámce jinak.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz