Adžika

skladem

 

Číslo produktu: 210
naše cena:
1,1 Kč

do košíku:
  g  

Adžika je vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům.

Používá se také jako přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.

Receptura se zrodila na Kavkaze, kde se používá dodnes jako pasta či hořčice.

 

Složení: sůl (max. 24,9%), směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bobkový list, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

Recept na Kuřecí kousky s adžikou

2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená spařená rajčata a zelenou papriku. Přidáme koření adžika, smetanu a necháme krátce povařit.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZWRhNmM2ZT