Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi bez soli » NASI GORENG


        

NASI GORENG

skladem

 

Číslo produktu: 249
naše cena:
1,3 Kč

do košíku:
  g  

Aromatická směs křupavé cibule s kořením se používá do rýže, rizot, nebo těstovin.

Výborná je i do bramborové kaše, zapečených brambor nebo dušené zeleniny.

 

Složení: cibule, pórek, kurkuma, česnek, zázvor a chilli

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

 

Recept na Nasi Goreng

Jedná se o smaženou rýži, kterou mnoho Indonésanů, Malajců a Singapurců snídá, obědvá i večeří. V Indonésii je dokonce považována za národní pokrm. A velmi blízká je také Holanďanům, kteří tato místa kdysi kolonizovali. Nasi prý vzniklo náhodou, stejně jako hodně jiných dobrých věcí. Po jedné velké hostině dávných místních panovníků se smíchaly zbytky a vznikla dobrota.

Suroviny:
2 vejce
20-25 dkg kuřecího masa
1 mrkev
2-3 lžíce rostlinného oleje
4 lžíce sojové omáčky Pearl River Bridge Superior Light (stříbrná)
200 g (1 hrnek rýže Basmati)
15 g koření Nasi Goreng


Propláchneme rýži, zalijeme vařící vodou a vaříme 15 min na mírném plameni. 1 díl rýže na 1,5 dílu vody. Přiklopíme a nemícháme. Odstavíme a propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a vystydnout (klidně do lednice). 
Na pánev nebo wok dáme trochu oleje a zahřejeme. Přidáme rozšlehaná vejce. Uděláme buď omeletu, nebo smažená vejce na větší kousky. Vyndáme z pánve a dáme prozatím stranou. Pokud jsme udělali omeletu, pokrájíme na malé kousky.
Na pánvi osmažíme maso nakrájené na kousíčky a podle chuti okořeněné. (pepř, sůl, gyros apod) opět dáme stranou.
Nakonec osmažíme mrkev nakrájenou na malé kousky. Jakmile je mrkev měkká přidáme rýži a smažíme 2- 3 minuty. Potom přidáme maso, omeletu, koření Nasi Goreng a 4 lžíce sojové omáčky.
Vše promícháme a necháme prohřát. Dobrou chuť.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MjY2MDJhZD