Úvod » KOŘENÍ směsi » Živáňská pečeně
Směs koření na oblíbenou pečínku, nebo podobné pochoutky.
.
Živáňská pečeně je známá i pod názvem Živáňská jehla. Jedná se vlastně o kompletní pokrm: maso, zeleninu, koření i brambory v jednom.
V tom spočívá krása a genialita této slovenské speciality. Její příprava je tak jednoduchá, že se do ní může pustit i začínající kuchařka. Živáňskou můžete připravit mnoha způsoby, buď na grilu, v alobalu i v troubě v pekáčku. Suroviny můžete napíchat na jehlu nebo ji péct bez ní.
Klasická živáňská obsahuje tři druhy masa – vepřové, hovězí a jehněčí. Někdo přidává i klobásu. Dalšími ingrediencemi jsou papriky, cibule a brambory. Nesmíme zapomenout na speciální koření, bez kterého by Živáňská nebyla luxusní. Nejlepší je vše naložit do oleje s kořením den předem. Živáňskou je potřeba rožnit nebo péct pomalu.
.
Složení: cibule, chilli, koriandr, pepř, celer, paprikové floky, E 621, sůl.
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz