Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi bez soli » Provensálské bylinky
Provensálské bylinky mají svůj domov v Provence na jihu Francie.
Patří k jedné z nejznámějších bylinkových směsí u nás i ve světě.
Hodí se na kuřecí maso, krůtí, jehněčí, skopové i králičí. Ke grilování a dušení masa.
Složení: oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, estragon, šalvěj, máta, saturejka, levandule
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na Domácí játrovou paštiku:
1kg játry, 0,5kg bůčku, sůl, pepř, 1dcl smetany, 2 stroužky česneku, lžička provensálského koření, cibule
Játra i bůček pokrájíme, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, a dáme péct na 200°C hodinku. Vyndáme a rozmixujeme. Pak přidáme pokrájenou osmahnutou cibulku, šlehačku a česnek. Dáme do formy a do trouby s 3 cm vody a pečeme takto 2 hodiny.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
PÁ 9-14
Vytvořeno systémem www.webareal.cz