Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi bez soli » Klasické myslivecké koření


        

Klasické myslivecké koření

skladem

 

Číslo produktu: 323
naše cena:
1,1 Kč

do košíku:
  g  

Směs bez soli a glutamátu na guláš, zvěřinu, skopové i jehněčí. 

 .

Složení: Jalovec mletý, bobkový list mletý, nové koření mleté, tymián, saturejku, majoránku, cibuli jemný granulát, česnek mletý, koriandr mletý, zázvor mletý.

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

Recept na vepřový guláš

.

Oloupete tři tak 7 centimetrů velké cibule. Do hrnce dáte čtvrtku kostky sádla a až je rozpuštěné vložíte cibuli. Trochu ztlumíte vařič, (cibuli je třeba smažit na nižším plameni),  zamícháte a jdete v klidu krájet maso. Občas se k cibuli vrátíte a promícháte ji. Půl kila vepřového maso, nejraději používám kýtu, nakrájíte tak na dvou centimetrové kostičky. Až je cibule zesklovatělá (trvá to cca 15 minut), přidáte na ni nakrájené maso. Když přidáte maso do hrnce s cibulí, nejprve pustí šťávu, a je nutné počkat, až se šťáva vydusí a maso se začne opékat na barvu. Restujete nejprve z jedné a pak z druhé strany. Já přidávám kvůli vůni i lepší chuti na drobounko nakrájený kousíček hovězího masa - tak půl plátku. Jakmile jsou kousky masa opečené dozlatova, dodáte vrchovatou lžičku našeho klasického Mysliveckého koření, osolíte lžičkou soli a mícháte. Až už máte pocit, že se vám maso připaluje, zalejete vše 8 sklenicemi vody. Vařič dáte naplno. Až začne guláš bublat, snížíte teplotu, hrnec přiklopíte a necháte půl hodiny spokojeně brumlat na sporáku. Pokud to bude potřeba, dolijete vodu. Pak mrknete a vyzkoušíte, jestli je maso měkké. Pokud ano, je potřeba guláš zahustit. Já nejraději používám nastrouhaný chleba (většinou stačí dva krajíce) nebo hotovou tmavou jíšku (tu sypu, dokud se mi nezdá guláš dost hustý – klidně čtyři lžíce). Ovšem klasika je hladká mouka rozkvedlaná v troše vody.

Jako příloha stačí obyčejný chleba, knedlíky nebo těstoviny (těm dávám přednost já)

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZTM4N