Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Kajunské koření
Směs na maso, ryby, pečené i smažené kuřecí maso, pro přípravu salsy, na plátky rajčat pečených v troubě
Název této směsi pochází z jižní části USA, kde žijí potomci francouzských osadníků Cajunové.
Ti jsou známí svou specifickou kuchyní, ve které využívají mořské plody, zeleninu a ostré koření.
Cajunská kuchyně je kombinací francouzské a jižanské kuchyně a je typem vydatné venkovské stravy. Pochází z oblasti New Orleans v USA.
Složení: paprika sladká, chilli papričky, cayennský pepř, pepř černý, oregano, česnek, cibule, celer, sůl
.
Minimální množství je 20 g.
.
Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde.
.
Recept na klasické jídlo cajunské kuchyně Jambalaya
Suroviny: 1 lžíce sádla, 2 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 kusy rajčata, 200 g párku, 250 g rýže, 1 lžička rostlinného olej, 2 kusy zeleninové papriky a 1 lžíce Kajunského koření
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců, Kajunské koření a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut odstát.
Recept na grilované maso:
Jedna lžíce směsi stačí na cca 4 porce. Koření vetřeme do hovězích steaků či kuřecích prsíček tak 6 hodin před grilováním, ryby směsí potíráme cca 30 minut před.
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut postát.
Recept na Salsu:
Koření smícháme s rajčaty, cibulí a olivovým olejem
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
Vytvořeno systémem www.webareal.cz