Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi se solí » Kajunské koření


        

Kajunské koření

skladem

 

Číslo produktu: 241
naše cena:
1,3 Kč

do košíku:
   

Směs na maso, ryby, pečené i smažené kuřecí maso, pro přípravu salsy, na plátky rajčat pečených v troubě

Název této směsi pochází z jižní části USA, kde žijí potomci francouzských osadníků Cajunové.

Ti jsou známí svou specifickou kuchyní, ve které využívají mořské plody, zeleninu a ostré koření. 

Cajunská kuchyně  je kombinací francouzské a jižanské kuchyně a je typem vydatné venkovské stravy. Pochází z oblasti New Orleans v USA.

 

Složení: paprika sladká, chilli papričky, cayennský pepř, pepř černý, oregano, česnek, cibule, celer, sůl

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

Recept na klasické jídlo cajunské kuchyně Jambalaya

Suroviny: 1 lžíce sádla, 2 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 kusy rajčata, 200 g párku, 250 g rýže, 1 lžička rostlinného olej, 2 kusy zeleninové papriky a 1 lžíce Kajunského koření

Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců, Kajunské koření a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut odstát.

 

 

Recept na grilované maso:

Jedna lžíce směsi stačí na cca 4 porceKoření vetřeme do hovězích steaků či kuřecích prsíček tak 6 hodin před grilováním, ryby směsí potíráme cca 30 minut před.

Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut postát.

 

Recept na Salsu:

Koření smícháme s rajčaty, cibulí a olivovým olejem

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

OGExM2Q