Úvod » KOŘENÍ směsi » Směsi bez soli » Panch phoron


        

Panch phoron

skladem

 

Číslo produktu: 320
naše cena:
1,1 Kč

do košíku:
  g  

Panch phoron je směs koření pocházející z indického subkontinentu.

Používá se nejvíce v kuchyních Bangladéže, východní Indie a Jižního Nepálu.

Název doslova znamená "pět koření". 

Tradičně se Panch phoron používá se zeleninou, kuřecím masem nebo do skopového karí, ryb, čočky, shukto (směs vařené zeleniny přelité kokosové omáčce) a do nakládané zeleniny.

 

Složení: Pískavice, římský kmín, černé hořčičné semínko, fenykl a černucha

.

Tuto směs je možné upravit podle přání zákazníka, tzn. že je možné vynechat jakékoliv koření, které směs obsahuje. Minimální množství je v tomto případě 40 g. Dejte do poznámky, které koření má náš dodavatel vynechat.

.

Minimální množství je 20 g.

.

Pokud požadujete rozdělení do více balíčků, napište to, prosím, do poznámky a připočítejte si balné 5 Kč za kus. Odkaz do balného zde

.

 

Recept na Panch phoron

cuketa

mrkev

pórek

zelí

brokolice

koření panch phoron - 15g

rostlinný olej 3-4 lžíce

hlíva ústřičná

množství surovin volte dle velikosti woku

Ve woku necháme rozehřát  3-4 lžíce  rostlinného oleje.  V oleji mírně opražíme směs koření a potom přidáme nakrájenou hlívu. Orestujeme a potom přidáme pokrájenou zeleninu. Chvíli to restujeme a smažíme a nakonec přiklopíme a dusíme. Když je zelenina tak akorát měkká (ne moc) tak je hotovo. Zeleninu lze použít jakoukoli, já radši volím méně výraznou aby vynikla chuť koření. Jako příloha je k tomu skvostný opečený chléb v topinkovači. Dobrou chuť.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZmRjZ