Milk Oolong vyniká velice příjemnou mléčnou chutí. Mnozí v ní identifikují klasický podtext Oolongů, tedy ořechy. Aroma je nasládlé. Po zalití dává čaj žlutozelenou barvu a nádherně jemnou vůni.
Pro Oolongy je charakteristická takzvaná polofermentace. Lístky čajovníků jsou na Taiwanu sbírány až pětkrát ročně. Sklizeň probíhá od dubna do prosince- Zavadnutí lístků probíhá v mléčné páře. Pak je farmáři nasypou do speciálních nádob s mléčnou esencí a opakovaně namáčejí. Následně čaj putuje do velkých bambusových košů, v nichž se intenzivně natřásá. Tím se lístky pomačkají a naruší, což spustí přirozenou oxidaci enzymů. V závislosti na sortě jsou ponechány tomuto chemickému procesu různě dlouho. Nejčastěji se Oolongy fermentují někde mezi 8-85 procenty. Na procentu fermentace je závislá výsledná barva, aroma i obsah kofeinu (tein).
Složení: 100 % Milk Oolong
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Kamenný obchod PO-ČT 12-19
Vytvořeno systémem www.webareal.cz