ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 120,0 Kč
skladem
naše cena 95,0 Kč
skladem
naše cena 80,0 Kč
skladem

NAŠE DOBROTY

.

Krátký příběh o tom, jak jsem se skamarádila se Sumahem. Tohle koření, které v dávných dobách nahrazovalo citron, mně vždycky hezky vonělo, ale když jsem s ním něco vytvořila, nebylo to nikdy ono. Nakonec jsem přišla na chybu, kterou jsem dělala. Dávala jsem ho moc. Dnes už poučená vím, že se Sumahem je potřeba šetřit a pokud se mi pokrm zdá málo kyselý, raději použiji na doladění citron. Takže dnes můj jednoduchý salát z červené čočky se Sumahem miluje celá rodina.

A tady je recept: Celý sáček červené čočky podle návodu na sáčku uvaříte ve vodě, než změkne – je to jenom chvilka. Pak do té čočky nasypete dvě celé jemné pokrájené jarní cibulky a 2 papriky (nejlepší jsou kapie). Posypete lžičkou Sumahu, pokapete citronem, osolíte a vše promícháte. Necháte chvilku uležet a můžete podávat. BABA KOPRA.

.

.

CUKAČKA mistra Bebíčka
- (pozn. mockrát odzkoušena, vždycky luxusní)
.
3 cukety
1 červená paprika
2 zelené papriky
500 g rajčata (lepší menší)
500 g rajčatová omáčka
1 velká cibule
6 stroužků česneku
1 kg těstovin
olivový olej
olivy černé/zelené (černá barva)
navrch balkánský sýr nebo něco zeleného
 
Cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme část česneku, tykev, rajčata, papriku, potom zbytek česneku, rajčatovou omáčku. Doba přípravy 20 minut, vaření 20 minut, konzumace 20 minut.
.

.

Potřebujete:  250 g hovězí kližky, 250 g vepřového plecka, 1 klobásu – ne paprikovou, 250 g syrového zelí, 300 g kysaného zelí, 4 lžičky koření Bigos KOPRA protlak, houby, červené víno, sádlo, špek, cibule a sušené švestky

Hovězí kližku nakrájíme na špalíčky 2x2 cm, orestujeme na sádle, přidáme lžičku koření Bigos KOPRA a dusíme. Do dalšího hrnce dáme stejně nakrájené vepřové plecko, opět lžičku koření a také dusíme.

„V některých receptech dávají všechna masa do jednoho hrnce. Zkoušel jsem to, ale výsledek byl o dost horší než ve staré receptuře, kterou jsem použil. Je to kvůli tomu, že udělat hovězí trvá o dost déle než vepřové, takže jedno je pak tvrdší a druhé rozvařené,“ vysvětluje Zdeněk.  

Do třetího hrnce pak vložíme sádlo, nakrájený špek a klobásu, kterou orestujeme. Přidáme syrové zelí, 2 lžičky koření Bigos KOPRA, podlijeme vínem a dusíme. Až bude zelí měkké, přidáme kysané zelí,sušené švestky a ještě chvíli podusíme. Vše smícháme s masem, prohřejeme a můžeme konzumovat, nejlépe s chlebem. Speciálka na koření, bylinky a čaje KOPRA Praha Dejvice

          

ZTcyZ