Úvod » KOŘENÍ směsi » VOŇAVÉ DÁRKY » Maminko, dneska vařím já - do pěti let
Borůvkové pitíčko
Malý kuchař vyrobí velice jednoduchým způsobem limonádu. V podstatě jen nasype směs do hrníčku, přidá vodu a zamíchá
Obsah:
Obrázkový recept na výrobu borůvkové limonády
Směs na Borůvkovou limonádu (30 g)
Směs je plná ovoce a neskutečně voňavá. Je škoda na ni používat sítko. Naopak je potřeba lžička na vyjezení všech těch dobrot
Složení: Borůvky, aronie, černý rybíz, maliny, jahody a banán
Chlebínky pro hodné tamínky (tatínky a mamínky)
Pro malého kuchaře trochu složitější úkol. Zamíchá pomazánkové máslo a koření Rajčinky s bazalkou. Nakrájí příborovým nožem veku (nebo dostane už veku nakrájenou). Na ni namaže vytvořenou směs a navrch dá kousky papriky
Obsah:
Obrázkový recept na dětské chlebíčky
Koření Rajčinky s bazalkou KOPRA (20 g)
Křupavé Rajčinky jsou vyrobené z rajčat vyzrálých na slunci. Dají se použít na saláty, omáčky, pizzu, špagety i pomazánky.
Složení: Rajčinky, medvědí česnek, bazalka, oregano a cibule
Jednohubky cupky dupky
U tohoto receptu je také potřeba příborový nůž. Malý kuchař nakrájí jablíčko. Obere hroznové víno na kuličky a oloupe a nakrájí na drobné plátky černý česnek. Vše spojí párátkem a jednohubky jsou hotové.
Obsah:
Obrázkový recept na jednohubky
Černý česnek (1 kus)
Fermentovaný černý česnek je kombinace chutí česneku, pečené švestky, balsamika,
i tóny vanilky nebo skořice. Nezanechává česnekovou chuť. Na jeden oběd pro čtyři lidi stačí jeden kus. Používá se na pomazánky, jednohubky, polévky, masa, česnekové máslo i sladká jídla
Kouzelná zeleninka
Tady malý kuchař nakrájí zeleninu, v podstatě jakoukoliv, dá do mističky, přidá špetku Sumahu. Rozkrojí citron a salát s ním pokape. Vše smíchá.
Obsah:
Obrázkový recept na zeleninu
Sumah (20 g)
Staří Řekové a Římané Sumah používali místo citronů. Je vhodný na pokrmy z ryb, luštěnin, rýže, na maso, do salátů, kebabů, na šašlik, do jogurtu.
Nepřehnat dávkování - je hodně aromatický
Ovocná mňamka
Jedná se o jednoduchý ovocný salát. Malý kuchař nakrájí ovoce a posype cukrem a skořicí.
Obsah:
Obrázkový recept na ovocný salát
Mletá skořice (20 g)
Používá se do cukroví i do dalších sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků. Nedovedeme si bez ní představit ani svařené víno nebo prohřívací čaje. Do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Okurkové Cacíky
Tzatziky neboli u nás dětské Cacíky, jsou velice oblíbené jídlo na lehkou večeři. Mrňousek nastrouhá okurku, vymačká z ní vodu – to je hodně důležité. Do misky vloží tvaroh, jogurt, nastrouhanou okurku a 4 lžičky koření Tzatziky KOPRA. Vše promíchá a Cacíky jsou hotové.
Obsah:
Obrázkový recept na Tzatziky
Koření Tzatziky (20 g)
Základem na výbornou a jednoduchou večeři, po které zaručeně nepřiberete, je směs koření na Tzatziki. Tzatziki jsou jedním z nejznámějších řeckých jídel. Složení: česnek, kopr, růžová jemná himalajská sůl a mletý černý pepř
.
Dárkové kazety vám naplníme, kvůli čerstvosti, až na základě objednávky v eshopu, nebo po telefonické domluvě na tel: 607 635 565, či zaslání emailu na adresu obchod@kopra.cz.
Speciálka na koření Kopra
Rooseveltova 790
160 00 Praha 6 Bubeneč
obchod@kopra.cz
+420 607 635 565
Vytvořeno systémem www.webareal.cz