Úvod » KOŘENÍ směsi » VOŇAVÉ DÁRKY » Letní dárkové krabičky


        

Letní dárkové krabičky

skladem

 

naše cena:
400,0 Kč

do košíku:
  ks  

Letní dárkové krabičky obsahují 8 druhů koření nebo bylinek

.

Gril jen pro dospělé

  • Ďábelská směs
    • Je vhodná ke grilování jakéhokoliv masa, nejlepší je kombinace s vepřovým.
  • Satanovo kopýtko
    • Speciální pikantní směs koření s vůní choriza.
  • Cajunské koření
    • Směs na maso, ryby, pečené i smažené kuřecí maso, pro přípravu salsy, na plátky rajčat pečených v troubě. Název této směsi pochází z jižní části USA, kde žijí potomci francouzských osadníků – Cajunové.
  • Country gril
    • Všestranná kořenící směs vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, do zapečených brambor a těstovin, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině.
  • Pikantka s křenem
    • Směsi dodává chuť a aroma mletý křen. Vhodná je na grilování, steaky, minutky, omáčky dále do různých pomazánek a na ryby.
  • Barbecue
    • Tato tradiční směs je určená na pomalé grilování, pečení a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny a pro přípravu marinády.
  • Mexická skořice
    • Lehce nasládlá a přitom pikantní směs se skořicí pro grilování masa, zeleniny a luštěnin.
  • Pepřové koření
    • Ostrá směs na steaky z hovězího masa a grilování všech druhů masa. Hrubě drcené koření zajistí silnou a intenzivní chuť pepře. Vynikne i na zvěřině, skopovém nebo vepřovém mase.

Minimální trvanlivost: 6/2021 

.

Grilování s dětmi

Jemné směsi koření bez soli a glutamátu vhodné pro děti i dospělé

  • Směs koření Kuře pro děti
    • Jemná směs bez soli a glutamanů, která je vhodná na grilování všech mas i pro dietní přípravu jídel a pro děti. Použít ji můžete nejen na kuřecí maso, ale i do omáček nebo pomazánek. 
  • Barvy léta na grilu
    • Směs má jemnou kořeněnou chuť, ze které vystupuje rozmarýn, tymián a rajčatové vločky. Je vhodná na grilování, pečení i smažení všech druhů masa. Nejen, že výborně chutná, ale na mase také moc hezky vypadá. Sezamové semínko přidává na mírně křupavé chuti. 
  • Gril z francouzského zámku
    • Francouzská směs na grilování mořských i sladkovodních ryb přivezená ze zámku Fontainebleau. Sumah dává koření mírně nakyslou chuť a vůni, špenát dodá zeleninové aroma i barvu a česnek ostrost a pikantnost.
  • Krakonošova zahrádka
    • Univerzální směs koření vhodná na grilování, ale i na dochucení polévek, pomazánek, omáček a mletých mas, zeleninových salátů a na výrobu bylinkového másla.
  • Chimichurri 
    • Jedná se o bylinkovou směs na přípravu omáčky Chimichurri pocházející z Argentiny. Používá se také jako omáčka ke grilovaným pokrmům, steaku a kuřecímu masu.
  • Gril Argentina
    • Koření Argentina je výborné na grilování hovězích steaků, kuřecích plátků i křidélek, vepřových kotlet i grilování hermelínu nebo camembertu.
  • Česnekové máslo
    • Bylinková směs s medvědím česnekem je vhodná na přípravu ochucených másel, pomazánek a na grilování. Hodí se i k ochucení bramborové kaše, polévek nebo rybího masa. Bylinkové máslo je výborné na do zapečené česnekové bagety nebo na tousty. Před grilováním celého kuřete můžeme dát lžíci bylinkového másla mezi prsa a kůži. Při grilování se máslo dostane do prsních řízků a relativně suché maso dostane šťávu i chuť.
  • Veselé grilování
    • Směs je výborná na nakládané, marinované a grilované sýry a hermelíny všech možných variací. Vhodná je i různé druhy masa. Jedná se o netradiční směs, s netradiční chutí a netradiční kombinací koření. 

.

VEGEgrilování

Kořenící směsi na grilování zeleniny

  • Adžika 
    • Adžika je vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Používá se jako přísada při grilování vegetariánských pokrmů. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin. Receptura se zrodila na Kavkaze, kde se používá dodnes jako pasta či hořčice.
  • Lahodná Zelenina 
    • Lahodná směs na saláty, grilovanou zeleninu a opečené brambory.
  • Česnekové máslo 
    • Bylinková směs s medvědím česnekem je vhodná na přípravu ochucených másel, pomazánek a na grilování. Hodí se i k ochucení bramborové kaše, polévek nebo rybího masa. Bylinkové máslo je výborné na do zapečené česnekové bagety nebo na tousty. Před grilováním celého kuřete můžeme dát lžíci bylinkového másla mezi prsa a kůži. Při grilování se máslo dostane do prsních řízků a relativně suché maso dostane šťávu i chuť.
  • Asado
    • Směs je určená na marinování, grilování ryb a jiných druhů mas a zeleniny, luštěnin. Vhodná je i k nakládání masa, pečení a rožnění.
  • Barvy léta na grilu 
    • Směs má jemnou kořeněnou chuť, ze které vystupuje rozmarýn, tymián a rajčatové vločky. Je vhodná na grilování, pečení i smažení všech druhů masa. Nejen, že výborně chutná, ale na mase také moc hezky vypadá. Sezamové semínko přidává na mírně křupavé chuti. 
  • Chimichurri 
    • Jedná se o bylinkovou směs na přípravu omáčky Chimichurri pocházející z Argentiny. Používá se také jako omáčka ke grilované zelenině.
  • Chmeli Suněli 
    • Jedná o směs koření a bylinek, která pochází z arménské a gruzínské kuchyně. Užívá se do grilované zeleniny, do salátů, omáček apod.
  • Gril zelenina 
    • Bylinková směs s bohatým aroma, které vynikne i při krátké tepelné úpravě zeleniny. 

.

Pomazánky

Směsi určené na rychlou a jednoduchou letní večeři včetně receptů

  • Vajíčková pomazánka
    • Směs koření na vajíčkovou pomazánku. Díky ní máte pomazánku hotovou během pár minut. 
  • Rajčinky 
    • Křupavé Rajčinky běžně nekoupíte. Jsou vyrobené z rajčat vyzrálých na slunci. Mají velmi koncentrovanou chuť. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná dochucovadla ani aromata, a přesto chutnají lépe než čerstvá rajčata. 1 kg Rajčinek odpovídá přibližně 13,6 kg čerstvých rajčat. Oblíbily si je hlavně děti. Dají se použít na saláty, omáčky, pizzu, špagety, ve slaném nálevu, k dekoraci kořenitých a pikantních pokrmů nebo jednoduše na smetaně nebo kvarku, či na chleba s pomazánkovým máslem.
  • Zatar
    • Směsí se koření hummus, tvaroh, chléb a zeleninové saláty, do kuskusu, zeleninových karbanátků a koft, polévek.
  • Česnekové máslo 
    • Bylinková směs s medvědím česnekem je vhodná na přípravu ochucených másel, pomazánek a na grilování. Hodí se i k ochucení bramborové kaše, polévek nebo rybího masa. Bylinkové máslo je výborné na do zapečené česnekové bagety nebo na tousty. Před grilováním celého kuřete můžeme dát lžíci bylinkového másla mezi prsa a kůži. Při grilování se máslo dostane do prsních řízků a relativně suché maso dostane šťávu i chuť.
  • Krakonošova zahrádka 
    • Univerzální směs koření vhodná na grilování, ale i na dochucení polévek, pomazánek, omáček a mletých mas, zeleninových salátů a na výrobu bylinkového másla.
  • Tzatziky 
    • Základem na výbornou a jednoduchou večeři, po které zaručeně nepřiberete, je směs koření na Tzatziki. Tzatziki jsou jedním z nejznámějších řeckých jídel, jeho tradice se však neomezuje jen na Řecko – v různých regionálních variantách se tzatziki připravují ve všech zemích bývalé osmanské říše (Turecko, Azerbajdžán, Írán, Írák atd.).
  • Chimichurri 
    • Jedná se o bylinkovou směs na přípravu omáčky Chimichurri pocházející z Argentiny. Používá se také jako omáčka ke grilovaným pokrmům, steaku a kuřecímu masu. Můžete si s ní potřít opečený chléb nebo rohlík.
  • Čubrica 
    • Zelená Čubrica je nepálivá kořenící směs původem z balkánské kuchyně, hodně se používá v Bulharsku. Je výborná do slané tvarohové pomazánky, na plátky slaniny nebo k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa a sýrů

.

Letní limonády

Dárková kazeta s bylinkami na voňavé přírodní limonády včetně receptů

Hodí se jako osvěžení při grilování, k popíjení přes celý den nebo k doplnění tekutin po lehké letní večeři. 

  • Levandule
    • Příprava levandulové limonády je velice jednoduchá a přitom se jedná o delikatesu, se kterou oslníte rodinu i návštěvy.
  • Pomerančový květ
    • Kdo má rád pomeranče, bude zbožňovat i tuhle limonádu. Pomerančový květ vás překvapí silnou pomerančovo-mangovou vůní, která zůstává na jazyce i po jeho konzumaci. Nejen díky přidané mrkvičce je slaďounký a jemný, nepálí v krku ani na jazyce. Složení: sušený kumquat (citrusům příbuzné ovoce), sušené mango, pomerančový květ a kůra, mrkev, kandovaný ananas, kousky jahod, květ měsíčku lékařského a světlice barvířská.
  •  Lesněnka
    • Voní po lesních jahodách, malinách a dalších lesních plodech. Má lahodnou vůni, která vám provoní celý byt. Její chuť je svěží, nasládlá a hladivá. Složení: rybíz, ibišek, bezinky, rozinky, ostružiny, aroma přírodní, maliny, květ skořice, plátky růže, aronie – jeřáb černý a plody červené řepy.
  • Růže
    • Patří k nejoblíbenějším květinám. Je ozdobou každé zahrady, nádherně působí ve váze. Dá se z ní  ale připravit i limonáda.
  • Bez černý 
    • Standardně se tomuto nápoji říká bezová limonáda, ale ruku na srdce, kdo tento nápoj znáte, spíš by se dalo říct, že to je bezový sekt, protože výsledný nápoj není sladký, takže děti ho dost často odmítají vůbec pít, o to víc ho ocení dospělí. V létě je to dokonalé osvěžení.
  • Luční sedmikvítek 
    • Voňavá louka v jednom doušku, to je limonáda z lučního sedmikvítku. Složení: sedmikráska, chrpa, červený jetel, řebříček, podběl, prvosenka, černý bez, citronová mateřídouška a tráva, šípek, jahoda a ostružina.
  • Heřmánek
    • Jestliže si nedovedete představit, jak může chutnat heřmánková limonáda, připomíná chutí jemnější tonic. Její příprava vám zabere několik dní. V porovnání s ním je ale zdravá a dopřát si ji mohou i vaše děti. Budete potřebovat jen pár surovin. 
  • Máta Teploty venku stoupají a proto je potřeba nějaké osvěžení. Recept na mátovou limonádu se vám bude hodit jak ke grilování, tak i pro příjemné osvěžení během celého těla. 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MDcxMTMx